Ср, 2024-04-24, 09:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

« 1 2 ... 15 16 17 18 19 20 »



За переказами пророк Ілля, який народився за 900 років до Різдва Христового, з юних років присвятив себе служінню Богу. Про те, що Ілля обраний Всевишнім, батькові пророка було видіння.
Останні Релігійні новини | Новини європейської України| Додано: 2013-08-02| Інші останні новини | Коментарі. Залиш і ти свій коментар - хай світ знає твою думку(0)



Відомий релігієзнавець, член Секретаріату Помісного Собору та Вищої Церковної ради УПЦ КП, професор Київської духовної академії Дмитро Степовик стверджує, що Українська автокефальна церква на межі розвалу.



Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви Святослав (Шевчук) висловив думку, що занадто великого впливу Церкви на державу немає.




Настоятель Киево-Печерской лавры Павел (Лебедь), одновременно депутат Киевсовета от Партии регионов, на днях сделал ряд сенсационных заявлений.


Президент Бєларусі Олександр Лукашенко не приїде до Києва на святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі, на якому будуть присутні, окрім Віктора Януковича, президенти Росії Володимир Путін, Молдови Ніколає Тімофті та Сербії Томіслав Ніколич.




Церковные празднования 1025-летия Крещения Руси начнутся в Киеве сегодня с литургии в новом Свято-Андрей-Владимирском храме.



В Україні зростає вплив "чорного братства" - так званої "Української правовірної греко-католицької церкви" (УПГКЦ). Її також називають сектою Догнала по імені керівника - колишнього громадянина Чехії Антоніна Догнала.



Католикос-патріарх Грузії Ілля ІІ 23-30 липня відвідає Москву, Київ і Мінськ у зв’язку зі святкуванням Дня хрещення Русі.



Бізнесмен Сергій Бут, якого підозрюють у викраденні ігумені Свято-Покровського монастиря і її помічниці, поміняв свідчення.



26 червня, у Синодальному залі Київської патріархії по вулиці Пушкінській, 36 відбувся Архієрейський Собор УПЦ КП, на якому були затверджені запропоновані патріархом Філаретом зміни та доповнення до Статуту Церкви.




Українські християни східного обряду в неділю, 23 червня, святкують Трійцю. Це рівно 50-й день після Великодня, що корінням сягає старозавітного свята П'ятдесятниці.



Будівництво першої в Україні та Східній Європі Ступи, буддійського культового монументу, почнуть наприкінці червня біля села Паньківка на Луганщині.


Святі рівноапостольні першовчителі й просвітителі слов’янські, брати Кирило й Мефодій походили зі знатної й благочестивої родини, що жила в грецькому місті Солунь.



Секта "Біле братство" на чолі з Мариною Цвігун, більш відомою як Марія Деві Христос, повернулася в Київ. Тепер жінка заманює адептів до секти під виглядом художниці-поетеси-співачки Вікторії Преображенської.


"Церква не втручається в державні справи, але, разом з тим, закликає до прощення, милосердя і любові до ближнього. Переконані, що помилування Юлії Володимирівни Тимошенко та звільнення її від подальшого покарання, стане проявом цих Богом заповіданих чеснот".