Пт, 2024-04-26, 12:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

« 1 2 ... 17 18 19 20 »


Християни східного обряду святкують Різдво за Юліанським календарем. На Різдво українці вітають один одного словами: "Христос народився!", відповідаючи: "Славимо Його!"
Останні Релігійні новини | Новини європейської України| Додано: 2013-01-07| Інші останні новини | Коментарі. Залиш і ти свій коментар - хай світ знає твою думку(0)




Православні та греко-католики сьогодні, 6 січня, відзначають Святвечір - переддень (надвечір'я) Різдва Христового.


Кількість людей без релігійної належності становить 16% світового населення. Про це свідчить останнє дослідження американського соціологічного центру Pew Research Center "Світовий релігійний ландшафт".



Сьогодні віряни відзначають Введення в храм Пресвятої Богородиці - одне з 12 головних православних свят. В основі свята лежить церковний переказ про введення Діви Марії в Єрусалимський храм.


Апостольський екзарх для українців греко-католиків Франції, країн Бенілюксу та Швейцарії владика української греко-католицької церкви Борис Гудзяк, якого інтронізували 2 грудня, вважає, що до порозуміння між УГКЦ у Парижі та Московським патріархатом ще далеко.




Працівники Музею історії Десятинної церкви звернулися з відкритим листом до глави Мінкультури Михайла Кулиняка з проханням звільнити директора музею.



Архієпископ Української православної церкви Київського патріархату Євстратій (Зоря) вважає, що за ВО "Свобода" віддала голоси більшість обурених ухваленням закону про мови.



Учасник ініціативної групи "Першого грудня" кардинал Любомир Гузар вважає, що громадськість повинна бути готова до виборів, аби не просто проголосувати, а зробити свій вибір, бо виходити на вулиці після виборів — пізно.



Голова Інформаційного управління УПЦ КП архієпископ Євстратій (Зоря) закликав українців не продавати свій голос на виборах.




Сьогодні, 30 вересня, православні відзначають День святих мучениць Віри, Надії, Любові і матері їх Софії.



26 вересня до Харкова прибула плащаниця пресвятої Богородиці . Її виставили у Свято-Покровському монастирі, щоб віруючі змогли доторкнутися до святині.




Сьогодні православні святкують Медовий Спас, або свято Маковія, яке в церковному календарі називається днем семи мучеників Маккавеїв.



Міністерство культури ухвалило рішення про звільнення з посади генерального директора Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Вікторії Лісничої.


Глава Української православної церкви Київського патріархату Філарет (Денисенко) закликав законодавців ухвалювати закони для інтересів людей, а не для власного збагачення.



У крові намісника Києво-Печерської лаври й депутата Київради від Партії регіонів владики Павла, як стверджують у його оточенні, знайшли чи то ртуть, чи то миш'як.