Чт, 2024-04-18, 23:33
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:36
Штори у кімнату підлітка: що потрібно врахувати?
Інші останні Новини України

штори кімната підлітки Облаштовуючи кімнату сина чи доньки, батьки завжди прагнуть зробити все якнайкраще. Придбати стильні меблі, підібрати відповідні шпалери та купити штори в тон. Кімната тинейджера багато в чому відрізняється від інших. В ній вже немає милих шпалер в котиках і мультяшних героях, відсутній флер сентиментальності дошкільного дитинства. Але у порівнянні з кімнатою дорослих тут має бути більш яскравий та динамічний інтер’єр.

Сучасні виробники пропонують багатий асортимент домашнього текстилю різних стилів. Наприклад, ви можете вигідно замовити штори у Львові в мережі салонів декору «Ваш Інтер'єр». А поради дизайнерів допоможуть підібрати найкращий варіант і створити затишну атмосферу.

Прислухаємось до психологів

З кожним роком ваша «домашня» дитина прагне більше часу проводити поза затишною оселею? Це – природній процес, необхідний для набуття досвіду та формування особистості. Підліток змінюється та прагне експериментувати, трансформуються його смаки та уподобання. Саме тому особистий простір повинен гармонійно відображати внутрішній світ хлопця чи дівчини. Настав час повісити на стіни постери з улюбленими групами чи кіноакторами, а на поличках розмістити різні символічні дрібнички – статуетки, фото, композиції.

Штори теж мають не відставати від загального дизайну. Але якщо кімната вже і так перевантажена всілякими атрибутами та прикрасами, краще зупинитися на шторах нейтрального кольору. Забудьте про часи, коли право вибору меблів та домашнього текстилю належало одноосібно вам! Ваша дитина має повне право жити в комфортному та співзвучному для себе інтер’єрі. І тут важливий не стільки конкретний різновид придбаних штор, як сам факт визнання думки підлітка. Якщо у вас склалися відкриті стосунки з донькою чи сином, можете обережно дати їм кілька порад.

Функціональність плюс комфорт… і трошки трендів

Для дитини у віці 11-17 років не зрозуміла привабливість пишних фіранок, портьєр з помпонами та вишуканих візерунків з рослинним орнаментом. За словами психологів, це характерно і для хлопців, і для дівчат. Переважній більшості тинейджерів подобається лаконічність і мінімалізм. Дівчата схильні частіше експериментувати з кольором і оздобленням, а хлопці віддають перевагу рулонним шторам або текстильним жалюзі. Майбутнім чоловікам дуже подобається колір металік, а також – полотна на автоматичному механізмі. Дівчата не відмовляться від ніжних гардин або штор, виготовлених зі сріблястих ниток з намистинами.

У прагненні до яскравості та самобутності деякі підлітки здатні всю кімнату перетворити на «палітру художника». Потрібно ненав’язливо пояснити, що велика кількість картатих малюнків та плакатів у поєднанні з ультрамариновими кольорами штор небажана і навіть шкідлива. Такий тандем втомлює зір, дратує строкатістю та є ненав’язливим свідченням дивного смаку господаря. А от у монохромних інтер’єрах будь-яке насичення кольорів та яскравість в оздобленні вікон вітаються. Воно допоможе «оживити» простір і зробити його більш динамічним.

Які б штори для спальні ви не вибрали, головне – залишитися добрими друзями. Похід до магазину – чудовий привід глибше пізнати смаки один одного та навчитися поважати думку іншого.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 731 | Додав: admin | Теги: Кімната, Підліток, штори | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]