Пт, 2024-03-29, 14:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:05
Сім'ї загиблих в Княжичах поліцейських отримають компенсації. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

Сім'ям поліцейських, які трагічно загинули 4 грудня в перестрілці в Княжичах Київської області, виплатять по 700 тисяч гривень.

Про це заявив у понеділок народний депутат, член колегії МВС України Антон Геращенко в бесіді з журналістами, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Закон передбачає, що, якщо міліціонер загинув при виконанні своїх обов'язків, а тут сталося так, що всі представники трьох служб МВС дотримувалися інструкцій, своїх обов'язків, то, звичайно, їм (сім'ям загиблих - ред.) буде виплачена компенсація, яка становить близько 700 тисяч гривень", - сказав Геращенко.

Він також зазначив, що окремо буде вирішено питання про надання квартир сім'ям загиблих, у яких не було раніше житла.

Як передає 112 канал, Геращенко назвав "повною нісенітницею" версію, що поліцейські в Княжичах самі грабували будинок.

"Це відверта дурість. Одна баба сказала, що поліцейські самі грабували будинок і приїхала служба держохорони, то я можу доповнити версію Стогнія, щоб він заявив сьогодні. Це поліцейські пограбували будинок і не поділили здобич. У результаті сталася така розбірка. Ну Стогнію передаю, будь ласка, запускайте цю версію. Ваші господарі її позитивно оцінять!" – заявив Геращенко.

"Прокуратура перевіряє ось цей момент, з моменту затримання служби держохорони розвідників до моменту прийняття рішення йти на штурм. Я ще раз вам можу сказати точно, що служба захоплення була впевнена, як я це розумію, що хлопці-розвідники потрапили в біду і захоплені бандитами. Тому був наказ іти на штурм. Далі вже ніч, плутанина. Машини були дійсно з синіми номерами, на них напис "поліція", не було, правда, мигалок зверху, як всі пишуть: як же так, на машинах були мигалки. Вибачте, я там був, мигалок на машинах не було", - додав він.

Екс-радник голови МВС Костянтин Стогній написав, що жителі Княжичів розповідали про випадки пограбувань людьми в поліцейській формі, а журналістам у селі в одній з версій сказали, що КОРД приїхав на місце, щоб "відбити" затриманих поліцейських, які промишляли крадіжками в будинках.

Аваков вирішив перервати візит до Канади через трагедію в Княжичах

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков має намір достроково повернутися в Україну з Канади у зв'язку з трагедією в Княжичах.

Про це він заявив у коментарі "Українській правді".

Аваков зазначив, що у вівторок зранку проведе зустрічі з міністром внутрішніх справ Канади Христею Фріленд і міністром громадської безпеки Ральфом Гудейлом, після чого вилетить в Україну.

"Ці дві зустрічі з міністрами фундаментальні для підтримки програми допомоги Канади сектору безпеки України. Решту відкладемо і скасуємо", – сказав він.

З врахуванням різниці у часі, в Україну Аваков повинен прибути вночі проти середи.

Раніше Аваков планував повернутися в Україну через три дні. Каже, ситуація розслідується і він "у курсі всіх деталей".

Як відомо, вночі проти 4 грудня в Княжичах внаслідок перестрілки загинули 5 правоохоронців під час спецоперації із затримання групи озброєних зловмисників, яких підозрюють у серії пограбувань і розбійних нападів на киян та жителів Київської області. Розслідування перестрілки, внаслідок якої загинули силовики, проводитиме прокуратура.

Досудове розслідування проводиться у кримінальному провадженні, передбаченому п.1 ч.2 ст.115 (вбивство) КК України.

У Нацполіції вже почали внутрішнє розслідування трагедії.

Пізніше керівництво Міністерства внутрішніх справ України та Національної поліції назвали імена загиблих і висловили співчуття рідним і близьким поліцейських.

Петро Порошенко заявив, що винних у перестрілці в Княжичах має бути покарано.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 785 | Додав: adminA | Теги: поліцейські, компенсації, сім'ї загиблих, Княжичі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]