Чт, 2024-04-18, 08:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:14
Синоптики розповіли, якою буде погода в Україні цього літа - "до +40 в липні-серпні"
Інші останні Прогноз погоди

У липні-серпні температура по всій території України буде досягати +35-40 градусів, прогнозує директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда. Про це він заявив у коментарі "Інтерфакс-Україна".

"У нас практично кожне літо йде зростання температури, вона стає все вище і вище", - сказав він, додавши, що вже цього літа кількість днів з температурою від 30 до 40 градусів буде "дуже велика".

Він також зазначив, що кількість днів з настільки високою температурою за останні 10 років збільшилася втричі.

"35-40 градусів – це та межа, яка буде в більшості областей України в липні-серпні", - додав директор Укргідрометцентру.

Значне зниження температури почнеться в другій половині вересня.

На засіданні державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у п'ятницю в Києві Кульбіда сказав: "Температура вище норми, або значно вище норми в центральних і південних регіонах України (у літній період, - ред.)".

Зокрема, за його даними, в червні очікується перевищення норми температури на 1-1,5 градуси, у липні – на 1-1,5 градуси (на Прикарпатті - 2-2,5 градуси), у серпні - 1,5 градуси.

За його словами, кількість опадів протягом літнього періоду буде менше норми.

Нагадаємо, з кінця квітня в Україні спостерігається надзвичайний рівень пожежної небезпеки, викликаний значним підвищенням температури повітря та відсутністю опадів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Прогноз погоди | Переглядів: 769 | Додав: adminA | Теги: до +40 в липні-серпні, погода, літо, україна, синоптики | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]