Вт, 2024-04-16, 20:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:20
Спів так само корисний для здоров'я, як і йога
Інші останні Новини світу науки і технологій
Виявилось, що спів, який пов'язаний з контролем над диханням і відчуттям гармонії, не менш корисний для здоров'я, ніж заняття йогою. У співаючої людини виробляються ендорфіни і поліпшується самопочуття.

Про це пише NEWSru.co.il з посиланням на The Telegraph.

Дослідники Університету Гетеборга, Швеція, під керівництвом професора Бьорна Вікхоффа встановили, що серцебиття співаючих хористів синхронізується і має заспокійливу дію на їх душевний і фізичний стан.

"Спів є однією з форм регульованого і контрольованого дихання, коли той, хто співає набирає повітря на початку музичної фрази і видихає в кінці, що призводить до стабілізації серцевої діяльності і має такий же заспокійливий вплив на організм, як і стародавні дихальні практики - йога", - цитує видання слова професора.

І, не дивлячись на те, що йога включає значно більше різних практик, крім контролю над диханням, учені наполягають на цій паралелі, підкреслюючи, що в процесі співу мозок людини виробляє "гормони задоволення", ендорфіни, що має такий же позитивний ефект, як і медитація, що практикується йогами.

Дослідники з Університету Ньюкастла, Австралія, зі свого боку, виявили, що спів здатний стримати дратівливість і тривогу у літніх людей і поліпшити загальне самопочуття у представників всіх вікових груп.

А співробітники Університету Кардіффа, Великобританія, прийшли до висновку, що хворі на рак, які співають в хорі, мають більше шансів на одужання, ніж їхні не співаючі товариші за нещастям, а їх колеги з Гарварду і Йеля зі здивуванням відзначають, що висока тривалість життя в місті Коннектікут пов'язана з тим, що багато хто з його жителів співають в хорі.

Відзначимо, раніше медики встановили, що спів допомагає відновлювати функції мозку після інсульту.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 917 | Додав: adminA | Теги: Спів, корисний як і йога | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]