Пт, 2024-04-26, 22:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:55
Співзасновник фонду Bysol - одна "путівка" через білорусько-литовський кордон коштує $15 000
Інші останні Новини світу

Режим Олександра Лукашенка заробляє близько $15 000 на одній «путівці» для близькосхідних біженців через білорусько-литовський кордон. Про це в інтерв'ю розповів один із засновників Фонду Bysol – "Білоруська солідарність" Ярослав Лихачевський.

За його словами, цілеспрямованим перевезенням громадян Іраку до Білорусі займається туристичне агентство при управлінні справами президента.

«Їх зустрічають в аеропорту, розселяють у готелі, а потім вивозять і супроводжують через кордон. 38% білорусько-литовського кордону не контролюється камерами, і там достатньо місць, де можна лісами перейти. Це цілеспрямована диверсійна робота. При цьому влада добре заробляє – одна «путівка» коштує близько $15 000», – сказав Лихачевський.

Він додав, що коли таким чином Лукашенко почав гібридну війну проти Європи, там нарешті зрозуміли, що самопроголошений президент Білорусі – це загроза безпеці в регіоні.

«До нещодавнього санкційного пакету включили повноцінні секторальні санкції, спрямовані на великі промислові підприємства. У Лукашенка зараз немає іншого виходу, окрім як продовжувати зближуватися з Путіним, і збільшувати військову присутність Росії у Білорусі. А це означає, що для України зростає реальна військова загроза з двох напрямків», – зазначив Лихачевський.

Раніше глава європейської дипломатії Жозеп Боррель повідомив, що Лукашенко спеціально організував доставку літаками біженців з Іраку до кордону з Литвою. Його 1 серпня перейшла рекордна кількість нелегалів – 216 осіб. Досі рекорд був 171 особа за добу.

3 серпня литовські прикордонники почали видворяти нелегальних мігрантів назад у Білорусь.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 534 | Додав: adminA | Теги: $15 000, «путівка», білорусько-литовський кордон, співзасновник фонду Bysol | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]