Пт, 2024-04-19, 12:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:26
США і до 20 країн ЄС готуються вислати російських дипломатів - Times
Інші останні Новини світу

Сполучені Штати і до 20 європейських країн готуються вислати російських дипломатів, пов'язаних з московськими шпигунськими мережами.

Як повідомляє Times, у понеділок з Москви буде відкликаний посол Євросоюзу в РФ Маркус Едерер, після чого почнеться "безпрецедентно скоординована" висилка російських дипломатів.

За даними видання, в узгодженої кампанії візьмуть участь Франція, Німеччина, Польща, Ірландія, Нідерланди, Естонія, Латвія, Литва, Болгарія, Чехія, Данія і ще до дев'яти інших країн.

Напередодні телеканал CNN повідомив, що Рада національної безпеки рекомендувала президенту США Трампу вислати з країни поки що невизначену кількість російських дипломатів у відповідь на напад в Солсбері. Очікується, що Трамп ухвалить остаточне рішення на наступному тижні.

Президент Європейської ради Дональд Туск повідомив, що наступного тижня країни ЄС почнуть хвилю висилки російських дипломатів та запровадять інші санкції.

4 березня в британському Солсбері отруїли екс-полковника запасу ГРУ РФ Сергія Скрипаля, який працював і на британські спецслужби, а також його дочку Юлію.

Країни ЄС вважають вкрай ймовірним, що відповідальність за отруєння колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля лежить на Росії.

Британія вислала 23 російських дипломатів і призупинила дипломатичні контакти з Москвою на високому рівні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 674 | Додав: adminA | Теги: російські дипломати, 20 країн ЄС, Times, США | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]