Пт, 2024-03-29, 00:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:07
Суд відпустив Навального. Він братиме участь у виборах
Інші останні Новини російської федерації
Кіровський обласний суд, розглянувши подання прокуратури, постановив відпустити з-під арешту опозиціонера і кандидата в мери Москви Олексія Навального і бізнесмена Петра Офіцерова, яких Ленінський суд Кірова напередодні засудив до п'яти і чотирьох років колонії у "справі "Кировлеса". До вступу вироку в законну силу вони будуть перебувати під підпискою про невиїзд.

Навальний, якого, як і Офіцерова, звільнили негайно в залі суду, повернувши їм паспорти, освідчився з приводу своєї участі у виборах мера Москви. "Я не якесь їх ручне кошеня або щеня, якого викинули з виборів. Незалежно від реального чи умовного вироку виборча кампанія триватиме. У якій формі - агітації, бойкоту або іншого - буде визначено після зустрічі зі штабом і волонтерами в Москві" , - сказав він тут же обступили його журналістам, передає NEWSru.com.

Як і раніше, онлайн-трансляцію провели багато ЗМІ, в тому числі РАПСІ і "Новая газета". За ходом засідання стежили і центральні агентства - ІТАР-ТАСС, "Інтерфакс", РІА "Новости".

Прокуратура визнала, що до набуття вироком чинності Навальний і Петро Офіцерів можуть перебувати під підпискою про невиїзд. "Крім того, Навальний зареєстрований кандидатом на виборах мера Москви. Взяття під варту перешкоджає забезпеченню рівного доступу кандидатів до проведення виборчої кампанії, в тому числі і агітаційної кампанії", - сказали в суді представники прокуратури.

При цьому держобвинувач Сергій Богданов зазначив, що не заперечує обгрунтованість самого осуду.

Навальний за склом повідомив, що його в цілому дивує все, що відбувається: "Те, що відбувається тут, це ще один доказ абсолютної невмотивованості процесу". Опозиціонер також попросив суд "встановити особу прокурора Богданова". Саме він спочатку вимагав заарештувати фігурантів у залі суду, а тепер оскаржив арешт. Таке протиріччя наводить на підозру, що замість прокурора в суді знаходиться його "двійник", сказав Навальний.

Втім, ніяких офіційних клопотань або прохань про відвід ні він, ні його захист подавати не стали.

"Спасибі людям, що вийшли на вулиці, без них було б неможливо те, що нас зараз можуть відпустити", - додав він.

Коли засудженим було запропоновано виступити з останнім словом, то Навальний сказав: "Занадто багато останніх слів у цьому суді". Він не став вимовляти довгу промову і коротко подякував усім, хто сприяв тому, щоб засідання у п'ятницю відбулося. Те ж саме зробив Офіцерів.

18 липня обидва були визнані винними: Навальний - в організації розтрати майна "Кировлеса" в особливо великому розмірі, Офіцерів - у пособництві в розтраті. Вони були взяті під варту в залі суду і поміщені в СІЗО Кірова. Увечері того ж дня обласна прокуратура, яка представляла держзвинувачення, внесла апеляційне подання про зміну їм запобіжного заходу.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 900 | Додав: adminA | Теги: Суд відпустив Навального, участь у виборах | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]