Чт, 2024-03-28, 10:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:22
"Свобода" влаштує "гостинний" прийом Путіну і Кирилу
Інші останні Політичні новини
"Свобода" готує акції протесту проти візиту в Україну предстоятеля Російської православної церкви патріарха Кирила і президента РФ Володимира Путіна. Про сказав глава київської міської організації "Свободи" народний депутат Андрій Іллєнко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Це буде традиційна акція. Ми її проводимо вже багато років. Ця акція проходить саме тоді, коли в Україну приїжджає глава РПЦ. І цього разу, я думаю, це буде в традиційному форматі. Це пікетування, максимально наближене до того місця, де власне московські емісари "російського світу" перебуватимуть", - заявив він.

Депутат зазначив, що в "Свободі" поки що не визначилися остаточно з місцем і часом проведення акцій і не подавали відповідної заявки, оскільки ще немає остаточної інформації про те, яким буде план перебування в Україні патріарха Кирила і Путіна.

"Тому я думаю, що найближчим часом, думаю, завтра, у нас вже таке бачення буде. Завтра подамо заявку. Ми її не подавали, тому що ми тільки сьогодні або завтра вранці будемо точно знати плани, і подаємо в залежності від того, де вони (патріарх Кирило і Путін) будуть", - сказав Іллєнко.

Депутат підкреслив, що націоналісти хотіли б протестувати максимально близько від місця перебування глави РПЦ і президента Росії, але для цього існують певні перешкоди.

"Навряд чи у нас вийде прямо у них під носом. Я думаю, наші суди намагатимуться винести всілякі обмежувальні рішення", - вважає він.

Водночас Окружний адмінсуд Києва заборонив проведення акцій на Майдані Незалежності та прилеглій території з 20 по 31 липня.

Раніше повідомлялось, що Володимир Путін та глава Московської церкви Кирило Гундяєв є зайвими гостями під час святкування в Україні 1025-річчя хрещення Руси, адже Московська держава немає нічого спільного з Руссю та слов'янами. Про це 22 липня заявив народний депутат від ВО "Свобода" Анатолій Вітів, коментуючи наміри президента Російської Федерації Володимира Путіна приїхати 27 липня в Київ на заходи з відзначення хрещення Руси.

УПЦ просить не політизувати 1025-річчя Хрещення

Українська православна церква просить політиків і засоби масової інформації не політизувати святкування 1025-річчя хрещення Київської Русі. Про це сказав прес-секретар предстоятеля УПЦ, голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу Української православної церкви протоієрей Георгій Коваленко, передає УНІАН.

"Ювілей хрещення Русі - не політична подія, хоча святкування є церковно-державним. Це подія духовна, культурна та історична. Також Церква звертається до органів державної влади з проханням надати можливість усім людям помолитись, взяти участь в урочистих заходах. Та до вірян – із проханням під час ювілею продемонструвати християнські чесноти – терпіння, повагу один до одного та благоговіння перед святинями", - зазначив отець Георгій.

Прес-секретар предстоятеля УПЦ акцентував увагу на головній події 1025-річчя хрещення Київської Русі – на святкових богослужіннях в Києво-Печерській лаврі.

Зокрема, 27 липня о 17.00 на Соборній площі Києво-Печерської лаври відбудеться вечірнє богослужіння, а 28 липня о 9.00 – Божественна літургія.

Протоієрей Георгій порадив усім православним християнам, які будуть цими днями в Києві, підготуватися до таїнства Святого Причастя та прийти на святкові богослужіння.

"У день пам’яті хрестителя Київської Русі – святого рівноапостольного князя Володимира, 28 липня, вірні отримають чи не єдину в житті можливість - об’єднатись з усіма представниками помісних православних церков навколо Чаші Христової, причаститися Святих Христових Тайн", - зазначив отець Георгій.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 876 | Додав: adminA | Теги: Свобода влаштує гостинний прийом Пу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]