Пт, 2024-04-19, 06:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:49
Також став чемпіоном світу зі швидких шахів українець Іванчук
Інші останні Спортивні новини

Український шахіст Василь Іванчук в драматичній кінцівці чемпіонату світу із рапіду зумів утримати першу позицію, вперше в кар'єрі виграв світову першість.

Українець провів далекий від ідеального останній змагальний день на чемпіонаті світу із рапіду, але все ж зумів завоювати звання кращого в світі, випередивши двох найближчих суперників за додатковими показниками, передає Sportarena.

За підсумками двох змагальних днів Іванчук очолював турнірну таблицю, маючи на 0,5 очка більше, ніж найближчі конкуренти. Однак впевнено довести справу до переможного кінця українцеві не вдалося – спочатку Василь програв росіянину Яну Непомнящему, а наступні два поєдинки звів унічию, через що відкотився на третє місце з відставанням в одне очко від лідера. Втім, Непомнящий програв дві останні партії, а Іванчук двічі переміг, завдяки чому повернувся на перше місце за підсумками вирішального 15-го туру.

Примітно, що перед останнім туром відразу п'ять шахістів мали однакову кількість очок (по 10), але за додатковими показниками турнірну таблицю очолював Іванчук. У 15-му турі українець обіграв білими фігурами вірменина Гранта Мелкумяна - Грант непогано почав захист і навіть мав перевагу, але він діяв дуже повільно, через що Іванчук дотиснув суперника, коли у того вже не залишалося часу на ходи. А в паралельних партіях лідерів перемогли норвежець Магнус Карслі і росіянин Олександр Грищук, які в підсумку посіли місця на п'єдесталі пошани.

В активі Іванчука 11 очок після 15-ти партій, така ж кількість очок у Грищука і Карлсена, які фінішували на другому і третьому місці, відповідно.

Мабуть, свою ключову перемогу Іванчук здобув ще на другий змагальний день, коли йому вдалося обіграти чемпіона світу Карлсена, який в підсумку поступився українцеві лише за додатковими показниками.

Президент України Петро Порошенко привітав українських шахістів з перемогою на чемпіонаті світу з швидких шахів: "Фантастичний день для українських шахів! Вслід за Анною Музичук велику перемогу здобуває Василь Іванчук і стає чемпіоном світу з швидких шахів серед чоловіків".

"Браво українським шахістам!", - написав голова держави у Facebook.

Як повідомлялося сьогодні раніше, українка Анна Музичук достроково виграла чемпіонат світу зі швидких шахів у Катарі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 760 | Додав: adminA | Теги: чемпіон світу зі швидких шахів, українець Іванчук | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]