Пт, 2024-03-29, 11:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:39
Тепер зареєструвати шлюб за добу можна ще у 8 містах
Інші останні Новини України

Уряд розширив пілотний проект із запровадження спрощеної процедури реєстрації шлюбу на нові міста: Вінницю, Дніпро, Луцьк, Миколаїв, Кам'янець-Подільський, Рівне, Житомир та Харків.

Про це йдеться в оприлюдненому на урядовому порталі розпорядженні від 28 грудня 2016 р. № 1068.

У Кабміні нагадують, що пілотний проект щодо державної реєстрації шлюбу у скорочені строки за обраним заявниками місцем було запроваджено з метою апробації європейських стандартів у сфері державної реєстрації актів цивільного стану.

Наразі він реалізується у найбільш популярних туристичних містах – Києві, Львові, Одесі, Херсоні та на територіях наближених до зони проведення антитерористичної операції – у містах Маріуполі та Сєвєродонецьку.

"Послугою щодо спрощення реєстрації шлюбу в цих регіонах вже скористалося більш ніж три тисячі пар, що свідчить про неабияку популярність її серед споживачів. Спрощена процедура державної реєстрації шлюбу дозволить оцінити доцільність внесення відповідних змін у сфері державної реєстрації актів цивільного стану", - зазначають у Кабміні.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів 13 липня 2016 року розпорядженням № 502 підтримав пропозицію Міністерства юстиції про запуск пілотного проекту в деяких населених пунктах, де можна буде упродовж доби зареєструвати шлюб.

За звичайною процедурою між поданням заяви і реєстрацією шлюбу має пройти не менш ніж місяць.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 803 | Додав: adminA | Теги: ще у 8 містах, зареєструвати шлюб за добу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]