Чт, 2024-03-28, 23:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

23:32
Трамп каже, що РФ має дати роз’яснення отруєння Скрипаля - Британія
Інші останні Новини світу

Президент США Дональд Трамп у телефонній розмові з прем’єр-міністром Великої Британії Терезою Мей заявив, що уряд РФ повинен дати чітку відповідь щодо використання російської нервово-паралітичної речовини в отруєнні екс-шпигуна.

Про це йдеться у заяві речника британського уряду.

Зазначається, що Тереза Мей провела розмову з Трампом у вівторок вдень, у якій проінформувала його про хід розслідування інциденту в Солсбері.

Мей виклала висновок британського уряду, згідно з яким, цілком імовірно, Росія несе відповідальність за отруєння Сергій Скрипаля та його доньки Юлії.

Трамп, своєю чергою, заявив, що США підтримують Британію, "погодившись з тим, що російський уряд повинен надати однозначні відповіді щодо того, як дійшло до застосування цієї нервово-паралітичної речовини", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 12 березня прем’єрка Британії Тереза Мей оголосила, що з "високою імовірністю" Росія винна у спробі вбивства Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Вона повідомила, що обох росіян отруїли нервово-паралітичною речовиною військового типу, яку раніше розробляла Росія.

Глава МЗС Великої Британії Борис Джонсон повідомив послу РФ в Лондоні Олександру Яковенку, що у Росії є час до вечора вівторка, щоб надати роз’яснення у справі Скрипаля. Росія відмовилася це робити.

Після цього Лондон буде готовий вжити серйозних заходів.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 678 | Додав: adminA | Теги: роз’яснення отруєння Скрипаля, Британія, трамп, РФ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]