Чт, 2024-03-28, 10:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:01
У доцільності проведення зустрічі в Астані Франція та Німеччина сумніваються
Інші останні Новини Європейського Союзу

Франція та Німеччина сумніваються у доцільності проведення зустрічі щодо ситуації в Україні у "нормандському форматі" 15 січня в Астані.

Зокрема, речник канцлера Німеччини Ангели Меркель Штефен Зайберт заявив, що зустріч має сенс лише за умови досягнення прогресу, повідомляє видання http://nowyny.eu/.

"Як і коли буде проведено таку зустріч у "нормандському форматі", я не можу сказати сьогодні", - зауважив він.

"Подібна зустріч буде мати сенс лише в тому випадку, якщо може бути досягнутий прогрес", - пояснив речник Меркель.

Прогресом, на думку Зайберта, буде насамперед повна реалізація мінських домовленостей, тривале припинення вогню, угода про демаркаційні лінії і виведення важких озброєнь з зони конфлікту.

Раніше президент Франції Франсуа Олланд заявив, що братиме участь у зустрічі в Астані  15 січня за умови, що буде досягнуто прогресу.

Як повідомлялося, 15 січня в столиці Казахстану Астані повинна відбутися зустріч у "нормандському форматі", в якій братимуть участь президент України Петро Порошенко, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Франції Франсуа Олланд, президент Росії Володимир Путін.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 824 | Додав: adminA | Теги: зустрічі в Астані, Франція та Німеччина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]