Чт, 2024-03-28, 13:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:51
У НАБУ визнали компромат на Манафорта фальшивкою
Інші останні Кримінальні новини

Глава Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник зізнався, що причетність Манафорта до "чорної бухгалтерії" не відповідає дійсності, передає DT.ua.

Манафорт назвав "чорну бухгалтерію" ПР сфальсифікованою

Зокрема, в інтерв'ю Ситника запитали, чому НАБУ оголосило, що вся інформація про "справу Манафорта "є таємницею слідства, незважаючи на те, що раніше відомство вже публікувало скани "чорної бухгалтерії", в якій фігурувало прізвище Манафорта.

"Тут наявна підміна понять. Ми публікували окремі записи вже після їх фактичного опублікування. Якщо пам'ятаєте, їх ще Лещенко показував. Надходило дуже багато запитів від українських і міжнародних ЗМІ. Ми вирішили дати офіційне роз'яснення. Після цього провели деякі процесуальні дії. На мою думку, розголошувати їх було б неправильно що ж стосується взаємин з американськими колегами, то ми з ними підписали меморандум, який допускає двостороннє розголошення інформації. Те, що ми публікували, вже опубліковане", - заявив глава НАБУ.

Однак за даними ЗМІ, на сторінках "чорної бухгалтерії", які до НАБУ передав Лещенко, Манафорт не згадувався, а був у масиві, який передав відомству без попереднього оприлюднення перший заступник голови - начальник Головного управління "К" Служби безпеки України генерал Віктор Трепак. Таким чином, депутат Лещенко міг отримати записи щодо Манафорта тільки від НАБУ.

На питання про те, чи усвідомлював Ситник, що, оприлюднюючи матеріали досудового розслідування справи "чорної бухгалтерії" ПР щодо Манафорта, НАБУ по суті виступає на стороні одного з кандидатів у президенти США, чиновник відповів, що таким чином відомство всього лише відповідало на запити громадськості і ЗМІ.

"Згадайте, як багато писали про "чорну бухгалтерію", навіть до передання цих записів у НАБУ. Дуже багато інформації про "чорну бухгалтерію" було оприлюднено. Не тільки про Манафорта. Можливо, саме це і загальмувало розслідування. Пригадую, випадково чи ні, в одному із записів почеркознавча експертиза тривала три місяці, хоча вона належить до простих експертиз. Але експертна служба чомусь робила цю експертизу з великими труднощами. Думаю, цьому частково посприяло те, що було оприлюднено дуже багато інформації ще до потрапляння цих матеріалів у НАБУ", - зазначив він.

Сам же Манафорт заявив, що "чорна бухгалтерія" Партії регіонів є фальсифікованою. Говорячи це, він послався на уряд України, не конкретизуючи при цьому джерело своєї інформації.

"Уряд України стверджує, що "амбарна книга" - фальсифікований документ", - заявив він в інтерв'ю на американському телеканалі CBS, зазначивши, що справу стосовно нього за цими фактами не розслідували.

Разом з тим, Манафорт підтвердив, що з виборчого штабу Трампа звільнився саме у зв'язку з історією про "чорну бухгалтерію".

"Я вважаю це несправедливим, обвинувачення не були правдивими, але я став перешкодою, а моєю головною метою було обрання Трампа", - сказав він.

НАБУ 30 травня початок розслідування за заявою колишнього першого заступника голови СБУ Віктора Тріпак, який передав в Бюро документи, що підтверджують незаконні виплати Партією регіонів готівкових коштів на суму майже 2 млрд доларів колишнім і нинішнім чиновникам. Процесуальне керівництво у справі про "чорної бухгалтерії" Партії регіонів здійснює Холодницький.

Також детективи НАБУ отримали додаткові докази здійснення нелегальних виплат з "чорної каси" "Партії регіонів" Полу Манафорту, який раніше працював з українським екс-президентом Віктором Януковичем, а в подальшому - займався виборчою кампанією новообраного президента США Дональда Трампа.

31 травня народний депутат Сергій Лещенко оприлюднив дані, що свідчать про виділення "Партією регіонів" великих сум на діяльність партії "Наша Україна" і Комуністичної партії, а також для роботи Центральної виборчої комісії в 2012 році.

У документах також був американський лобіст і політтехнолог Пол Манафорт, який був змушений піти з передвиборного штабу кандидата в президенти США Дональда Трампа через скандал з "чорною бухгалтерією". НАБУ підтвердила наявність імені Манафорта серед списків "чорної бухгалтерії" ПР, згідно з якими він отримав 12,7 мільйона доларів. Зараз у цій справі ведеться розслідування.

Президент РФ Володимир Путін провів таємну зустріч з Януковичем в зв'язку з розкриттям інформації про отриманні Манафортом майже 13 млн доларів з "чорної каси" "Партії регіонів".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 764 | Додав: adminA | Теги: компромат на Манафорта фальшивка, Набу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]