Чт, 2024-04-25, 23:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:40
Україна, незважаючи на погрози РФ, почала ракетні навчання
Інші останні Новини з регіонів України

На півдні України стартували ракетні стрільби, реакції від Російської Федерації поки немає. Про це заявив начальник прес-центру Повітряного командування "Південь" Володимир Крижанівський в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Уже почалися стрільби. Усе йде за планом. Жодної реакції від РФ немає. Українські військові готові до будь-якого варіанта розвитку подій", – сказав він.

"До навчань будуть залучені екіпажі бойових транспортних літаків повітряних сил ЗСУ, підрозділи зенітних ракет, військ зв'язку й безпілотної авіації повітряних сил ЗСУ. Будуть задіяні зенітні ракетні комплекси С 300", – зазначив Крижанівський.

Керівник прес-центру запевнив, що такими стрільбами Україна не несе загрози окупованому Росією півострову Крим.

"Україна нічого не порушує", – заявив він.

"Якщо подивитися на траєкторію й певний район і провести умовну лінію півострова, на якому будуть розташовані установки в Болгарію, можна помітити, що крайня лінія буде проходити досить далеко від узбережжя кримського півострова. Найближче наближення ракет може становити не більш 30 км", – сказав Крижанівський.

У свою чергу, джерело "РИА Новости" в "силових структурах Криму" розповіло, що кораблі Чорноморського флоту РФ зайняли позиції неподалік від західного узбережжя окупованого півострова. Їхнім завданням, за словами джерела, є забезпечення протиповітряної оборони Криму.

"Корабельні розрахунки ППО переведено на посилений режим служби", – заявив співрозмовник російського агентства.

Як повідомлялося, 1-2 грудня на півдні України заплановані навчання Повітряних сил Збройних сил України, під час яких будуть проведені повітряні стрільби.

Разом з тим ЗМІ з посиланням на джерела в Міноборони України повідомили, що в разі проведення Україною ракетних стрільб поблизу тимчасово окупованого Криму Росія погрожує Києву ракетним ударом. У листі, датованому 26 листопада, зокрема, йдеться про те, що, якщо Україна проведе подібні стрільби, то російська сторона, по-перше, буде збивати українські ракети. По-друге, завдасть удару по українських пускових установках.

У відповідь секретар РНБО Олександр Турчинов попросив РФ не панікувати через ракетні стрільби України. Він наголосив, що ракетні випробування Україна буде проводити згідно з усіма міжнародними зобов'язаннями і договорами у своєму суверенному повітряному просторі.

30 листопада прес-секретар Міністерства оборони України з питань АТО Андрій Лисенко наголосив, що погрози не можуть перешкодити планам України щодо військових навчань.

У свою чергу заступник міністра оборони України - керівник апарату генерал-полковник Олександр Дублян не відповів на питання, чи скасує Україна проведення стрільб у зв'язку з нібито погрозами Росії.

"Зараз, наразі, на це питання ще не можу відповісти, тому що час проведення стрільб визначено 1-2 грудня", - зазначив Дублян.  

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 722 | Додав: adminA | Теги: україна, ракетні навчання, погрози РФ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]