Пт, 2024-03-29, 01:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:32
Україна створила протитанкову суперзброю
Інші останні Економічні новини
На полігоні під Києвом відбулися успішні випробування нової вітчизняної розробки - протитанкового ракетного комплексу (ПТРК) "Корсар", який не має аналогів у світі. Про це газеті "Сегодня" розповіли генконструктор профільного КБ "Луч" Олег Коростельов і гендиректор держконцерну "Укроборонпром" Сергій Громов.

"Корсар" призначений для ураження нерухомих і рухомих броньованих цілей з будь-якими видами і типами броні - танків, БТРів, швидкісних десантних катерів, а також малорозмірних цілей - дотів, вертольотів, безпілотників", - прокоментував присутній на випробуваннях розробник комплексу Олег Коростельов.

Дальність стрільби нового ПТРК - до 2,5 км, тобто вдвічі більша, ніж у гранатомета РПГ, причому ракета, що летить по лазерному променю, керована.

"Корсар" - комплекс нового покоління, і його повна розробка буде завершена вже цього року, - сказав Сергій Громов. - Ми будемо першими, хто запропонує ринку готовий комплекс такого рівня. Поки що аналогів у "Корсара" немає, хоча відповідні розробки за кордоном ведуться. За низкою параметрів він перевершує комплекси провідних світових виробників".

Маса української ракети в контейнері - 13,5 кг, що на 2,5 кг менше за американського аналога. Температурний діапазон застосування від -40 до +60C. Американські ж та ізраїльські комплекси не розраховані на роботу нижче -20C. Наш "Корсар" легкий - ракета вистрілюється з плеча, її потужності достатньо для знищення практично всіх наявних видів бронетехніки, а керованість забезпечує до 100% ураження цілі. Вартість "Корсара", як повідомили військові експерти, втричі нижча, ніж у зарубіжних конкурентів - близько 130 тисяч дол, а ракети - вчетверо (20 тис дол).

Зазначимо, раніше український спецназ тестував експериментальну норвезьку форму за 38 тисяч гривень.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 889 | Додав: adminA | Теги: Україна створила протитанкову супер | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]