Чт, 2024-04-25, 10:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:30
Україна врахувала поради іноземних партнерів - Порошенко про Антикорсуд
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Президент України Петро Порошенко стверджує, що Україна взяла до уваги більшість рекомендацій міжнародних партнерів щодо законопроекту про Антикорупційний суд.

Про це він заявив у вівторок на прес-конференції у Києві.

"Наразі в парламенті у другому читанні на розгляді перебуває мій законопроект про Антикорупційний суд, який до цього блокувався протягом року через абсолютно некоординовану діяльність у парламенті", - сказав президент.

"Звичайно, була величезна критика з боку Венеціанської комісії щодо такої діяльності. Вчора я був задоволений тим, що абсолютна більшість рекомендацій закордонних партнерів, включаючи Венеціанську комісію, були враховані рішенням парламентського комітету", - пояснив Петро Порошенко.

Як відомо, всі ключові міжнародні партнери України, в тому числі країни "Великої сімки", заявляли про невідповідність президентського проекту про антикорупційний суд вимогам "Венеціанки" та наполегливо рекомендують адоптувати цей законопроект, в тому числі – процедуру відбору суддів.

В березні керівництво парламенту пообіцяло залучити Венеціанську комісію до процесу доопрацювання законопроекту.

Напередодні комітет Верховної Ради з питань правової політики затвердив законопроект про створення Антикорупційного суду для передачі його до розгляду у другому читанні.

Наразі ні МВФ, ні Венеціанська комісія та інші міжнародні партнери України не озвучили своєї оцінки щодо останньої версії законопроекту.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 753 | Додав: adminA | Теги: Антикорсуд, поради іноземних партнерів, Порошенко, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]