Пт, 2024-04-19, 05:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:16
Українців науковці лякають потужними магнітними бурями і дають поради
Інші останні Новини світу науки і технологій Українські вчені прогнозують у серпні найпотужніші спалахи на Сонці і, як результат, сильні магнітні бурі.

"У серпні, на піку 11-річного циклу сонячної активності, зможемо спостерігати на Сонці справжні "шторми". Може бути до 200 спалахів на добу, що тривають по 2-3 години", - заявили в Астрономічній обсерваторії ЛНУ імені Франка.

Водночас за словами співробітника Одеської обсерваторії Михайла Рябова, пік сонячної активності розпочався в 2009 році, і зараз наближається до максимальної позначки, пише газета "Вести".

Учений зазначив, що підвищена сонячна активність очікується 27-28 липня, 1-2 серпня, а більш серйозний період - з 4 по 6 число. У періоди підвищеної сонячної активності медики радять не тільки обмежити свою активність, стежити за тиском і носити з собою таблетки. Також варто відмовитися від кави і гострої їжі.

Зазначимо, у січні на Сонці спостерігалося сім магнітних бур. А в лютому потужний викид плазми на Сонці дійшов до Землі.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1017 | Додав: adminA | Теги: поради, Науковці, магнітними бурями | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]