Вт, 2024-04-23, 21:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:34
Українських моряків у Лівії захопили з політичних мотивів
Інші останні Надзвичайні новини
Оператор судна "Етель" (Etel), що захопили невідомі в лівійському Бенгазі, стверджує, що бандити висунули політичні вимоги, повідомляє Maritime Bulletin.

У статті, оприлюдненій на сайті видання, зазначається, що на їхню адресу прийшов лист від оператора судна, де він стверджує, що ввечері 21 липня на судно прибули представники портової адміністрації, під'їхав автомобіль із підрозділом лівійських військових. Переговори між представниками влади, ватажком бандитів і капітаном не мали результату.

Виявилося, що бандити "протестують проти "недружніх" дій України щодо Лівії, яка вимагає звільнення 20-ти громадян України, які перебувають у лівійських в'язницях після повалення режиму Каддафі. Вони заявили, що їхнім завданням є затримання кожного громадянина України, який опинився на території Лівії", - наголошується в повідомленні.

За словами оператора судна, після того, як невідомі озвучили свої "вимоги", влади та військові покинули судно, і більше в ситуацію не втручалися.

У статті наголошується, що вимоги Міністерства закордонних справ України до влади Лівії роз'яснити ситуацію і "приборкати бойовиків" наразі ні до чого не привели.

Крім цього, оператор судна зазначає, що на його запити із закликом втрутитися в ситуацію і вимагати від влади Лівії дієвих заходів із наведення ладу ніхто із тих, хто зобов'язаний реагувати на такий випадок – не відреагував - ні країна-прапор, ні "центри із боротьби з піратством", ні міжнародні морські організації, в завдання яких входить боротьба з піратством" за допомогою проведення дорогих і безглуздих конференцій і симпозіумів, і поширення безглуздих інструкцій із захисту від піратів".

Також у повідомленні, оприлюдненому на сайті, наголошується, що "абсолютно нічого не робить і влада Лівії, зокрема портова. Вони байдуже дивляться на неподобства, і очікують, чим і як все це закінчиться".

Судно "Етель" ("Etel"), що йшло під прапором Сент-Кітс і Невіс , екіпаж якого складається з 19 громадян України, було захоплене в порту лівійському Бенгазі 17 липня невідомими озброєними особами.

Загарбники судна заявляють, що "вони захищають інтереси 25 ліванських бізнесменів, яких пограбував власник Etel" (йдеться про майже 600 автомобілів загальною вартістю близько 9,5 млн дол).

Тим часом, МЗС України вручив тимчасовому повіреному в справах Держави Лівія в Україні Альхаді Асбеі ноту щодо захоплення в Бенгазі (Лівія) судна з 19 українськими моряками з вимогою негайного звільнення судна.

Окремо згадаємо, що 27 серпня 2011 року лівійським повстанським батальйоном "Какаа" були затримані громадяни Бєларусі, України та Росії. Всій групі висунули звинувачення у відновленні військової техніки, яка використовувалася режимом Каддафі для "знищення лівійського народу".

4 червня 2012 року Військовий суд Тріполі засудив 19 громадян України до 10 років ув'язнення за пособництво режиму Каддафі. Крім того, один громадянин РФ отримав довічне ув'язнення, ще один росіянин і три бєларуси отримали по 10 років в'язниці.

Україна практично відразу після вироку подала апеляцію на вирок щодо своїх громадян і висловлювалася за розгляд скарги за кожним ув'язненим в окремому порядку.

Вищий військовий суд Лівії вже розпочав розгляд апеляції на вирок українцям, наступне засідання заплановано на 14 серпня 2013 року.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1136 | Додав: adminA | Теги: політичних мотивів, Лівії, Українських моряків | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]