Пт, 2024-03-29, 11:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:17
Уряд Фіцо ігнорував попередження про італійську мафію - президент Словаччини
Інші останні Новини Європейського Союзу

Президент Словаччини Андрій Кіска вважає, що уряд країни проігнорував попередження від розвідувальних служб про діяльність італійського злочинного синдикату, члени якого підозрюються в причетності до вбивства журналіста та його нареченої.

Про це повідомляє The Associated Press.

Президент Словаччини заявив у середу, 7 березня, що глава розвідувальної організації, відомої як SIS, Антон Шафарик сказав йому, що деякі міністри уряду були давно проінформовані про цю групу.

Однак Кіска не надав більше ніяких подробиць.

Як відомо, сім італійців, пов'язаних з групою, були затримані минулого тижня в рамках розслідування вбивства журналіста Яна Куцяка та його нареченої. Згодом поліція відпустила їх.

В Італії раніше заявляли, що попереджали своїх словацьких колег щодо цієї групи.

Нагадаємо, за даними журналістського розслідування Яна Куцяка, представники чотирьох родин з італійського регіону Калабрії, батьківщини мафіозного клану "Ндрангета", працюють на сході Словаччини.

У статті повідомлялося, що вони протягом кількох років отримали близько 8 млн євро субсидій, які були виділені аграріям Словаччині з фондів ЄС. Бізнесмен Антонін Вадал, згідно з розслідуванням, пов’язаний з італійською мафією і мав активні зв’язки з представниками нинішньої правлячої партії Словаччини.

Раніше президент Словаччини Андрей Кіска закликав до змін в уряді або ж взагалі позачергових виборів, щоб відновити довіру громадськості у зв'язку з вбивством журналіста-розслідувача Яна Куцяка.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 656 | Додав: adminA | Теги: уряд Фіцо, президент Словаччини, італійська мафія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]