Пт, 2024-04-26, 10:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:41
В Іспанії розбився потяг: до 80 загиблих. Очевидці чули вибух. ВІДЕО
Інші останні Новини Європейського Союзу
В Іспанії швидкісний пасажирський потяг зійшов з рейок на під'їзді до вокзалу адміністративного центру Галісії - Сантьяго-де-Компостела. Кілька вагонів перекинулися, наїхавши один на одного. Передостанній вагон розбитий ущент. В одному виникла пожежа. Уздовж залізничної колії лежать рядами тіла, накриті ковдрами, передає Sky News.

Кількість жертв залізничної катастрофи невпинно збільшується. За даними El Pais, загиблих до 80 осіб. Таку ж цифру називає радіостанція Cadena Ser. Глава уряду автономної області Альберто Нуньєс Фейхоо озвучив цифру 45-47, обмовившись при цьому, що дані приблизні і вимагають підтвердження. "Ми це зробимо, коли зможемо встановити особи загиблих", - зазначив він.

Нуньєс вказав також, що "один з вагонів буквально зім'ятий в гармошку". "Там зараз працюють рятувальники, тому кількість жертв може збільшитися", - попередив чиновник.

Більш як 100 людей зазнали різних поранень Понад 20 з них поранені тяжко, вказує CNN.

Згідно з даними транспортної компанії Renfe, в поїзді, що прямував з Мадрида до міста Ферроль на північному заході королівства, їхали 218 пасажирів. Спочатку повідомлялося про 240 пасажирів. У залізничному складі налічувалося 13 вагонів.

Альберто Нуньєс визнав, що рятувальникам доводиться працювати у вкрай складних умовах. На місці працюють бригади рятувальників, пожежників і медичної швидкої допомоги. Витягти багатьох пасажирів з понівечених вагонів поки що неможливо. Для цього потрібна спецтехніка, в зону аварії направлений важкий автокран.

Причини катастрофи розслідуються. Деякі очевидці стверджують, що чули сильний вибух.

Як розповів один з пасажирів, Рікардо Монтеск'є, "все сталося дуже швидко. Мені здалося, що на повороті потяг початок закручувати, і вагони стали валитися один на другий. Людей притиснуло до підлоги... Я їхав у другому вагоні. Ми спробували піднятися з підлоги і усвідомили, що поїзд горить... Я бачив трупи".

Інші пасажири зазначили, що потяг на великій швидкості увійшов у поворот, на якому і зірвався. З цим спостереженням, здається, погоджується слідство. За даними газети El Pais, слідчі вважають, що машиніст збільшив швидкість руху потягу, який зрештою зійшов з рейок на крутому повороті на під'їзді до вокзалу.

За словами офіційного представника кабінету міністрів Іспанії, влада королівства вважає, що причиною аварії не був чийсь злий умисел. Стався, найпевніше, нещасний випадок.

У Сантьяго-де-Компостела скасовано всі свята і святкові заходи, заплановані на цю ніч і сьогодні.

Скликано екстрене засідання уряду Іспанії. Прем'єр-міністр Маріано Рахой сьогодні вранці прибуде на місце аварії. Про це вчора оголосив уряд королівства.

"Рахой проводить надзвичайну нараду із заступником прем'єр-міністра, головою МВС і ще одним міністром. Він (прем'єр) відвідає місце катастрофи завтра вранці", - цитує Reuters офіційного представника кабінету міністрів Іспанії.

У 2004 році внаслідок вибуху на залізничному вокзалі в Мадриді загинула 191 особа, отримали поранення 1,4 тисячі. Вибух організувала ісламістська організація, пов'язана з "Аль-Каїдою".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1165 | Додав: adminA | Теги: Вибух, 80 загиблих. ВІДЕО, Іспанії розбився потяг | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]