Вт, 2024-04-23, 21:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:18
В Харкові комітет зі стадіонів УЄФА дозволив офіційні матчі
Інші останні Спортивні новини

Комітет із питань стадіонів та безпеки УЄФА рекомендує зняти з Харкова заборону на проведення офіційних міжнародних матчів.

Про це повідомила голова Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична на своїй сторінці у Facebook.

Заборону на проведення в Харкові міжнародних поєдинків було накладено в 2014 році, після початку військових дій на Донбасі. Рішення було ухвалено виходячи з близькості міста і області до безпосереднього місця конфлікту. Разом з ним тоді заборону на прийом офіційних міжнародних матчів отримали більш наближені до Донбасу Дніпро і Запоріжжя.

Внутрішні ж матчі Харків продовжував на постійній основі приймати до закінчення сезону-2015/16, коли припинив своє існування "Металіст".

У поточному сезоні два домашні поєдинки чемпіонату України провів на ОСК "Металіст" "Шахтар" - в 7-му турі Гірники грали там із "Динамо" (1:1), а в 14-му турі приймали "Карпати" (2:1). Вже тоді почали ходити розмови про переїзд "Шахтаря" до Харкова на постійній основі або, хоча б, для прийняття матчів єврокубків.

Також свій товариський матч провела в Харкові збірна України. Команда Андрія Шевченка здолала Сербію з рахунком 2:0 15 листопада.

Найближчим часом питання про зняття заборони на проведення міжнародних офіційних поєдинків повинен розглянути виконком УЄФА.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 686 | Додав: adminA | Теги: офіційні матчі, комітет зі стадіонів УЄФА, харків | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]