Пт, 2024-04-26, 17:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:10
В несплаті податків запідозрили принца Чарльза
Інші останні Новини Європейського Союзу
Особистий секретар принца Чарльза Вільям Най викликаний для дачі показань у Комітет з державних рахунків парламенту Великобританії в понеділок 15 липня.

Комітет розглядатиме питання, як принц платить податки і буде з'ясовувати, чому герцогство, яке йому належить, не платить податки, передає NEWSru.com.

Зокрема, частина депутатів британського парламенту, яких ЗМІ встигли охрестити республіканцями, зажадала від спадкоємця престолу заплатити податки на приріст капіталу з герцогства Корнуолл, вартість якого оцінюється в 700 млн фунтів і яке за минулий рік принесло Чарльзу дохід у розмірі 18 млн фунтів.

Представники королівської сім'ї заявляють, що герцогство - це приватна земельна власність, а не яка-небудь компанія або громадська організація. Тому, на їх думку, подібними податками воно обкладатися не повинно. Що стосується прибуткового та інших податків, то, стверджують вони, Чарльз платить їх справно.

Раніше принца Чарльза вже як мінімум по одному разу звинувачували в ухиленні від сплати податків і махінаціях з субсидіями на житлоплощу, які один час отримувала його дружина герцогиня Камілла. Крім того, ще в 2005 році група депутатів парламенту закликала провести аудиторську перевірку доходів, одержуваних принцом Уельським і королевою від герцогств Корнуелл і Ланкастер, заявивши, що ці доходи не перевірялися протягом приблизно 600 років.

Нагадаємо, прихильники республіканського устрою вважають королівську сім'ю дармоїдами, які сидять на шиї платника податків, і вважають, що Її величність Єлизавета II повинна скоріше стати просто місіс Віндзор. Роялісти, зі свого боку, як і раніше стверджують, що Букінгемський палац - це символ англійської демократії, одна з тих традицій, яких не так багато залишилося у Сполученому Королівстві.

У середньому, як показують опитування, на думку лише кожного десятого британця, королівська родина варта тих грошей, що витрачаються на її утримання, і тільки кожен четвертий вважає її членів чесними трудівниками.

Втім, з державного бюджету зараз оплачується утримання лише самої королеви Єлизавети і її чоловіка. Спадкоємець престолу живе на доходи з герцогства Корнуолл, до якого, серед іншого, відносяться угіддя загальною площею в 125 тисяч акрів - від стадіону в лондонському районі Овал до островів Сіллі. Приблизно дві третини доходів принца Чарльза йдуть на офіційні витрати, а решта - на побутові та інші особисті потреби спадкоємця престолу, його дружини та синів.

Всі інші члени сім'ї живуть на кошти королеви. У 1992 році, коли прем'єр-міністром був консерватор Джон Мейджор, уряд навіть переконав членів королівського прізвища платити прибутковий податок - вперше з 1937 року.

Розмір особистого статку Єлизавети II постійно є предметом чуток: за різними припущеннями, він становить від 45 мільйонів до майже мільярда фунтів стерлінгів, проте автори таких підрахунків нерідко забувають, що більша частина статку - палаци, коштовності, твори мистецтва - вона не має права продавати. Зате відомо, від своєї бабусі королеви Марії вона успадкувала велику (хоча і не відому публіці) суму, а від свого батька Георга VI - маєтки Сандрінгем в Англії і Балморал в Шотландії, а також безцінну колекцію коштовностей.

Раніше повідомлялося, що принц Чарльз у 2007 році позичив близько 3 тисяч фунтів стерлінгів (4,5 тис доларів) у співробітників своєї охорони. За словами останніх, розщедрюватися подібним чином їм доводиться нерідко. Тим часом, справа могла набути кримінального характеру.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 867 | Додав: adminA | Теги: принца Чарльза, несплаті податків | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]