Пт, 2024-03-29, 04:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:26
В Україні у "тіні" працює до половини населення, - глава ДФС
Інші останні Економічні новини

Українців, які за підсумками 2016 року одержували заробітну плату і сплачували з неї податок на доходи фізичних осіб та єдиний соціальний внесок, близько 10,5 млн, або майже вдвічі менше, ніж повинно бути, вважає глава Державної фіскальної служби (ДФС) Роман Насіров, пише Інтерфакс-Україна.

"У всіх сусідніх країнах, особливо в країнах ЄС, в середньому (сплачують податки та ЄСВ - ред.) близько половини населення. Тобто, в Україні ми повинні були б мати приблизно до 20 млн реально працюючих людей і тих, хто платить податки", - сказав він на селекторній нараді в Києві в четвер, 29 грудня.

Насіров додав, що з цих 10,5 млн 30-40 відсотків отримували мінімальну зарплату на рівні 2016 року - 1600 грн на місяць.

"Це вкрай неприпустимо. Ще гірше, коли керівники ставили собі мінімальну зарплату - це нереально, нечесно, не відповідає дійсності", - заявив голова ДФС.

Він закликав місцеві органи влади активніше боротися з такою ситуацією, позаяк податок на доходи фізичних осіб формує понад половину їхніх доходів.

За словами Насірова, в цьому році завдяки децентралізації доходи місцевих бюджетів зростуть з 90 млрд грн до 140-145 млрд грн, в тому числі податок на доходи фізосіб становитиме близько 77-78 млрд грн.

Голова ДФС вважає, що виконання норми про підвищення з 1 січня мінімальної заробітної плати вдвічі - до 3200 грн на місяць - дозволить збільшити доходи місцевих бюджетів на 1-2 млрд грн на місяць.

Раніше в Мінфіні також повідомляли, що на мінімальні зарплати, які планується підвищити в 2017 році, не буде потрібно додаткових витрат з державного бюджету - частину зарплат виведуть з тіні, і на ці зарплати будуть оплачені додаткові податки, за рахунок яких буде збільшення мінімальної зарплати.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 732 | Додав: adminA | Теги: україна, половина населення, праця, у тіні, глава ДФС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]