Пт, 2024-04-26, 13:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:35
Ветерани та волонтери почали блокаду окупованих територій
Інші останні Новини з регіонів України

  Ветерани антитерористичної операції на сході України і волонтери запустили мобільні групи і почали формування блокпостів для блокування роботи нелегальних торговельних маршрутів з непідконтрольною частиною Донбасу, повідомив другий командир батальйону "Донбас" Анатолій Виноградський.

"Був ультиматум про звільнення наших військовополонених, керівництво терористичних організацій його не виконало, через що ми розпочали організацію та проведення блокади східних окупованих областей", - сказав він на прес-конференції в понеділок 26 грудня у Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

Виноградський зазначив, що акція з блокади вже почалася. За його словами, до ініціативи вже долучилися як ветерани АТО, так і волонтери, а її організатори продовжують збір відомостей про канали торгівлі.

Він нагадав, що в СБУ заявляли про те, що торгівля з непідконтрольними територіями припинена, зазначивши, що канали, як і раніше, працюють.

"Нас не цікавлять переходи, де цивільне населення везе собі капусту. Нас цікавлять канали контрабанди. І друге: нас цікавлять залізничні переходи. На сьогоднішній день, за нашими даними, лише на одному залізничному переході формуються нічні поїзди, і близько 5 ешелонів йдуть лише з однієї точки... з вугіллям", - розповів командир.

"Ми ставитимемо мобільні блокпости, як це робилося під час блокади Криму", - додав він.

У свою чергу начальник штабу блокади Сергій Акимович повідомив, що в Києві на Майдані Незалежності у понеділок встановлять мобілізаційний пункт із блокади окупованих територій.

"Ми домагатимемося блокади торгівлі з "ДНР-ЛНР". На державному рівні потрібно домагатися, щоб туди не постачали електроенергію і воду", - сказав Якимович.

Він уточнив, що акція буде безстроковою, "доки не відпустять наших хлопців".

Нагадаємо, 16 грудня бійці добровольчих батальйонів заради звільнення полонених висунули бойовикам ультиматум, пригрозивши блокадою: "Якщо протягом семи днів усі українські військовополонені не будуть відпущені або ж обміняні, то ми починаємо тотальну блокаду окупованих територій". "Ми перекриємо постачання будь-якої контрабанди як туди, так і назад", - сказав другий командир батальйону "Донбас" Анатолій Виноградський.

Так, нагадаємо, що українська сторона віддає 15 осіб зі списку бойовиків у надії, що Росія розблокує процес звільнення 58 українських заручників, яких утримують на непідконтрольних територіях. Бойовики-"ДНРівці" заявили, що у відповідь на передачу Києвом 15 полонених нікого не віддадуть.

23 грудня член гуманітарної підгрупи ТКГ Ірина Геращенко поінформувала, що питання про звільнення бойовиками заручників було знову зірвано.

Раніше сьогодні, 26 грудня, ватажки бойовиків ОРДЛО заявили про намір передати двох полонених жінок.

Додамо, що міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш виступає проти можливої заборони на провезення товарів через лінію зіткнення на Донбасі, тому що це може призвести до відключень електроенергії на підконтрольній території України. Він також не вважає, що така заборона зможе посприяти процесу звільнення заручників.       

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 757 | Додав: adminA | Теги: блокада окупованих територій, ветерани та волонтери | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]