Пт, 2024-04-19, 16:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:35
Вважає, що апетити РФ не обмежаться Україною прем'єр-міністр Польщі
Інші останні Новини Європейського Союзу

Голова Ради міністрів Польщі Матеуш Моравецький заявляє, що актуальними залишаються слова екс-президента Польщі Лєха Качинського про те, що після агресії Росії у Грузії буде агресія в Україні, а згодом, можливо, у Польщі та країнах Балтії. Про це він сказав під час прес-конференції в п'ятницю у Вільнюсі за результатами переговорів з главами урядів Литви, Латвії та Естонії, повідомляє «Укрінформ».

«Я пригадав моїм колегам слова президента Лєха Качинського з Тбілісі, що спочатку Грузія, потім Україна, а згодом можуть бути Польща та балтійські країни. І дійсно, без сумніву, треба бути налаштованими мирно, але одночасно не наївно, і потрібно будувати і зміцнювати трансатлантичний союз на східному фланзі, що ми активно й робимо з нашими партнерами з Литви, Латвії та Естонії», - зазначив Моравецький.

Він повідомив, що Польща намагається стати повністю незалежною від російського «Газпрому», не тільки збудувавши LNG-термінал у Свіноуйсцє і намагаючись ще більше розширити його переробні можливості, але й перебуває на етапі переговорів з Данією та Норвегією щодо будівництва газопроводу Baltic Pipe.

«Під час зустрічі чотирьох прем'єрів ми також нагадали про «Північний потік-2» і про те, наскільки небезпечним є цей проект для безпеки цієї частини Європи», - підкреслив глава польського уряду.

Моравецький також наголосив на потребі поглиблення відносин з балтійськими країнами у сфері розбудови інфраструктури в енергетичній сфері. З нагоди зустрічі прем’єрів підписано угоду про введення в дію поромної переправи між польським містом Щецін та литовською Клайпедою.

Водночас між Польщею та Литвою підписано меморандум про будівництво газового інтерколектора. Польський прем’єр висловив сподівання, що прогрес в цьому питанні буде досягнуто у другій половині 2019 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 741 | Додав: adminA | Теги: апетити РФ, прем'єр-міністр Польщі, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]