Пт, 2024-03-29, 02:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:55
З 1 січня можуть виникнути перебої в роботі реєстру е-декларацій
Інші останні Економічні новини

Адміністратор держреєстру декларацій Держпідприємство "Українські спеціальні системи" попереджає про можливі перебої в роботі реєстру з 1 січня 2017 року.

Про це йдеться в повідомленні ДП "УСС".

У держпідприємстві нагадали, що 1 січня 2017 року в Україні починається другий етап електронного декларування. Кількість суб'єктів декларування може сягнути 2 млн.

"ДП "УСС" заявляє, що не має змоги забезпечити з 1 січня 2017 стабільну роботу Реєстру та належні умови надання електронної декларації через ресурсну нездатність Реєстру виконувати свої функції на другому етапі е-декларування", - сказано в заяві.

В ДП відзначили, що ресурсні можливості зараз дозволяють проводити до 5 тисяч одночасних сесій і зберігати та обробляти до 1 мільйона е-декларацій на рік.

Однак в ДП очікують, що з 1 січня кількість одночасних сесій може зрости до 70 тисяч. Кількість декларацій на другому етапі е-декларування (до 1 квітня) може досягти 2,5 млн.

ДП "УСС" відзначили, що піднімали це питання, просили про дообладнання і модернізацію, але вони досі не розпочаті.

"Змушені констатувати, що наявні ресурси, обладнання Реєстру не дозволяють забезпечити належні умови його роботи на другому етапі е-декларування. Час, виділений державою і суспільством на підготовку Реєстру до другого етапу надання е-декларацій, вже майже вичерпано, жодна з проблем не вирішена", - відзначили в УСС.

"Сподіваємося, що активна позиція суспільства в питаннях попередження та боротьби з корупцією дасть поштовх для негайного вирішення НАПК і причетними сторонами проблем забезпечення належного функціонування Реєстру е-декларацій і безумовного виконання вимог законодавства", - зазначили в ДП.

Раніше директор НАБУ Артем Ситник і глава НАПКА Наталія Корчак домовилися створити робочу групу для вирішення технічних питань забезпечення швидкого доступу працівників НАБУ до реєстру декларацій.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 730 | Додав: adminA | Теги: перебої в роботі реєстру е-декларац, 1 січня | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]