Пт, 2024-03-29, 01:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:45
Законопроект, який передбачає виділення Україні 250 млн доларів у Конгресі США підтримали
Інші останні Економічні новини

У американському Конгресі підтримали виділення Україні коштів на оборону, зокрема на захист від кібератак, забезпечення безпеки комп’ютерних мереж та інше

Палата представників американського Конгресу підтримала виділення 250 млн дол. на допомогу Україні в сфері безпеки. Рішення було ухвалено у рамках законопроекту про оборонний бюджет США на 2019 рік, який підтримали в четвер, 24 травня. Про це повідомляє посольство України в США на своїй сторінці у Facebook.

Зазначається, що сума коштів на 100 млн більша, ніж запропонована раніше Комітетом на поточний бюджетний рік.

У документ включені основні положення проекту «Закону про співпрацю з Україною з питань кібербезпеки».

У посольстві пояснили, що цей проект передбачає допомогу Україні у посиленні власних можливостей з захисту від кібератак, зменшення залежності від російських інформаційних та комунікаційних технологій, сприяння участі в програмах обміну інформацією та забезпечення безпеки комп’ютерних мереж органів влади.

Окрім цього, законопроект підтверджує американську прихильність Хартії про стратегічне партнерство між Україною та США, Будапештського меморандуму про гарантії безпеки, підтримки співробітництва України з НАТО.

Проект закону про «Бюджет США на 2019 рік на потреби національної оборони» перед тим, як відправити на підпис президенту має бути узгоджений з версією, ухваленою Сенатом та повторно проголосований обома палатами Конгресу.

Нагадаємо, оборонний бюджет США на 2018 рік передбачає виділення Україні 350 млн дол. на посилення безпеки, зокрема на надання летальної зброї. Таким чином США істотно розширює параметри підтримки України в сферах оборони і безпеки.

Раніше повідомлялося, що Державний департамент США ухвалив рішення про продаж Україні 37 протитанкових ракетних комплексів Javelin (Джавелін). Вони вже доставлені в Україну та готові до використання українською армією.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 740 | Додав: adminA | Теги: 250 млн доларів, законопроект, україна, конгрес США | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]