Ср, 2024-04-24, 03:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:08
Зарплати, які повернули б емігрантів у країну литовський міністр назвав
Інші останні Новини Європейського Союзу

Мета Литви - до 2020 року домогтися підвищення середньої зарплати до 1200 євро "на руки".

Про це заявив новий міністр сільського господарства Литви Гедрюс Сурпліс, передає Delfi.lt.

"Представники громади литовців Великої Британії сказали, що вони повернулися б в Литву, якби зарплати тут були 1500 євро. Жителі Юрбаркаса на зустрічі зі мною сказали, що від еміграції відмовилися б, якби зарплати були 2000 євро. Думаю, реальний варіант - якась сума між двома зазначеними. Це непросте завдання, але інвестиції приходять і в невеликі міста, не тільки у великі. Попит на працівників буде зростати, а з ним і зарплати", – сказав Сурпліс.

За його словами, Литві не вистачає тих, хто створював би продукцію, що дає високий ВВП. Іноді достатньо одного або кількох ініціативних працівників у місцевих меріях, щоб регіон почав змінюватися, вважає міністр.

"Мер одного району розповів мені, що наймав людину, яка працювала з інвестиціями, і вчилася за кордоном. Цій людині платили 2000 євро. Таких людей можна знайти. Я пожартував, що після закінчення політичної кар'єри поїду працювати в якій-небудь район", – сказав Сурпліс.

З іншого боку, коли не вистачає людей, все частіше говорять про залучення працівників з третіх країн, зазначив він.

"Потреба у працівниках з третіх країн величезна. Нам не вистачає навіть збирачів грибів і ягід. У першу чергу увагу спрямовано на країни, жителям яких не потрібні візи. Це Україна і Грузія", – сказав міністр.

В уряді Литви створена робоча група, яка намагається створити умови для того, щоб талановиті працівники могли приїхати в країну якомога швидше.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 809 | Додав: adminA | Теги: емігранти, литовський міністр, зарплати, країна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]