Чт, 2024-03-28, 19:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:32
Завершилася без ухвалення спільної заяви дводенна конференція ОБСЄ
Інші останні Новини Європейського Союзу

Представники 57 країн-членів Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) не змогли погодити спільну заяву за результатами дводенної конференції в Гамбурзі.

Замість цього Німеччина як організатор форуму і чинний голова ОБСЄ, а також Австрія та Італія, які займуть пост голови ОБСЄ за ротацією, в п'ятницю 9 грудня оприлюднили власне комюніке, пише DW.

Як зазначається в цьому документі, ситуація в Україні та навколо неї "з усією ясністю продемонструвала, що прихильність міжнародному праву і нашим загальним принципам і зобов'язанням вже не є чимось само собою зрозумілим".

"Ми глибоко стурбовані викликами нашим загальним принципам і зобов'язанням, які залишаються фундаментом нашої спільної безпеки", - наголошується в заяві.

Німеччина також оприлюднила власну заяву за підсумками конференції в Гамбурзі. У ній відкрито говориться про "розбіжності" і порушення міжнародного права і принципів ОБСЄ. При цьому будь-які конкретні держави не вказуються.

Міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр наголосив, що ОБСЄ повинна стати "більш ефективною і дієздатною". Нагадавши про такі виклики, як тероризм і кіберзлочинність, він застеріг від "одноосібних дій окремих держав".

"Наші відповіді на виклики часу можуть бути лише спільними", - зазначив міністр.

Згідно з чинними в ОБСЄ правилами, спільну заяву може бути схвалено лише в тому випадку, якщо її буде підтримано всіма 57 країнами-членами.

Як повідомлялося, 8 грудня голова МЗС України Павло Клімкін у виступі на міністерському засіданні ОБСЄ заявив, що кількість жертв російської воєнної агресії на Донбасі досягла 10 тисяч, Москва використовує війну як механізм тиску на Європу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 724 | Додав: adminA | Теги: дводенна конференція ОБСЄ, без ухвалення спільної заяви | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]