Вт, 2024-04-23, 19:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:52
Зібрали голоси за відставку прем’єра у парламенті Іспанії
Інші останні Новини Європейського Союзу

180 депутатів парламенту Іспанії готові проголосувати за відставку прем’єр-міністра Маріано Рахоя при мінімально необхідних 176 голосах.

Про це повідомляє El Pais.

Сьогодні у парламенті відбуваються дебати щодо відставки уряду, голосування відбудеться у п’ятницю. Відставку ініціювала провідна опозиційна сила – Соціалістична партія, яка має 84 депутата.

Соціалістів вирішили підтримати ліва партія "Подемос" (67 депутатів), дві прокаталонські партії ERC (9) та PDeCat (8), баскські націоналістичні партії PNV (5) та EH Bildu (2), валенсійська "Compromís" (4) і єдиний депутат партії "Nueva Canarias" з Канарських островів.

Якщо парламент відправить Рахоя у відставку, лідер соціалістів Педро Санчес негайно посяде його місце. Він вже пообіцяв у разі успіху відновити діалог із новим каталонським урядом та піти на поступки щодо бюджету, яких вимагає "Подемос" .

Однак, Рахой може добровільно піти у відставку, і тоді його уряд продовжить працювати під керівництвом виконуючого обов’язків до призначення нового прем’єра.

Питання висловлення недовіри уряду Рахоя у парламенті підняли через рішення суду у гучній справі про масштабну корупцію, пов'язаній з правлячою "Народною партією".

Нагадаємо, 24 травня іспанський суд засудив бізнесменів і колишніх політиків до великих термінів ув'язнення і штрафів за участь у схемі відкатів за контракти, які допомагали фінансувати правлячу "Народну партію".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 813 | Додав: adminA | Теги: відставка прем’єра, голоси, парламент Іспанії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]