Сб, 2024-04-20, 16:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:13
Зустріч українських та американських військових проходить у Вінниці
Інші останні Новини з регіонів України

У Вінниці проходить робоча зустріч делегації Військово-повітряних сил Національної гвардії штату Каліфорнія і представників Повітряних сил Збройних сил України. Про це сьогодні, 21 січня, на брифінгу повідомив виконувач обов'язків спікера Генштабу Збройних сил України Владислав Селезньов, передає кореспондент РБК-Україна.

"У Вінниці розпочалася робоча зустріч фахівців з питань безпеки польотів делегації Військово-повітряних сил Національної гвардії штату Каліфорнія США з представниками Повітряних сил Збройних сил України", - повідомив Селезньов.

За його словами, делегацію США очолює офіцер авіаційного крила Військово-повітряних сил Нацгвардії штату Каліфорнія Роберт Свертгафер, на чолі української делегації - тимчасово виконувач обов'язків начальника штабу командування повітряних сил ЗСУ генерал-майор Віктор Гомора.

"У ході зустрічі сторони обміняються досвідом та методикою роботи з питань безпеки польотів та техніки безпеки наземних дій, забезпечення суверенітету повітряного простору, дій чергових сил на бойовому чергуванні, тактики і порядку дій авіації", - розповів Селезньов.

Він також зазначив, що американські офіцери ознайомили представників повітряних сил ЗСУ з програмою безпеки польотів ВПС США, і отримали від українських партнерів запрошення взяти участь, як спостерігачів, на двосторонніх польсько-українських навчаннях "Безпечне небо-2015".

"Серед інших нормативних документів військово-повітряних сил США, з якими американська делегація збирається ознайомити українську сторону, - програма безпеки наземних робіт, програма управління ризиками та запобігання зіткненню літаків з птахами і тваринами", - повідомив Селезньов.

Також в. о. спікера Генштабу Збройних сил України розповів, що під час прибуття в Україні делегація з США планує відвідати одну з військових частин транспортної авіації, яка дислокується на Вінниччині, та ознайомитися з авіаційною технікою частини, зокрема з літаком Ан-26 "Вітер" і вертольотом Мі-8МТ.

Нагадаємо, 15 січня у Львові, в Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, розпочався курс планування міжнародних військових навчань за участю Канади, Грузії, Литви, Македонії, Польщі та України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 798 | Додав: adminA | Теги: зустріч українських та американськи, Вінниці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]