Ср, 2024-04-24, 14:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:57
Американські юристи оцінять, чи правильно судили Тимошенко
Інші останні Політичні новини

Міністерство юстиції домовилося з американською юридичною компанією Skadden провести незалежну оцінку судового процесу над колишнім прем'єр-міністром Юлією Тимошенко. Про це йдеться в повідомленні прес-служби міністерства.

"Юридична компанія Skadden, репутація якої визнана в світі, буде досліджувати матеріали судового процесу та аргументи сторони обвинувачення, і надасть висновки власного незалежного розслідування у справі Тимошенко", - цитує прес-служба міністра юстиції Олександра Лавриновича.

Мін'юст повідомляє, що відповідний договір з компанією було підписано 24 травня.

За словами Лавриновича, залучити іноземних експертів було вирішено у зв'язку з міжнародною зацікавленістю і висловлюваннями окремих керівників країн Європейського Союзу, а також звинуваченнями захисту Тимошенко в тому, що дії екс-прем'єра, за які їй було винесено вирок, не є злочином, що справу не було розглянуто належним чином і судовий процес не відповідав стандартам європейського правосуддя.

Лавринович наголосив, що висновки експертів Skadden будуть використані при підготовці позиції уряду України для представлення в Європейському суді з прав людини.

Зазначимо, 23 травня захист Тимошенко доповнив її скаргу в Європейський суд з прав людини на порушення права на справедливий суд при розгляді українськими судами скарг на порушення Генеральною прокуратурою справи проти екс-прем'єра щодо газових контрактів з Росією.

14 грудня 2011 року Європейський суд з прав людини вирішив розглянути скаргу Тимошенко в прискореному режимі.

У цій скарзі Тимошенко вказує на те, що її попереднє ув’язнення і кримінальний розгляд у справі про газові контракти з Росією є політично мотивованими.

- Тимошенко просить відпустити її на похорон

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко просить прокуратуру дозволити їй брати участь в похоронах свекра. Про це після зустрічі з Тимошенко в лікарні в Харкові сказав її захисник Сергій Власенко, передають "Українські новини".

За його словами, він направив відповідну заяву Тимошенко прокурору Харківської області Геннадію Тюріну, який є наглядаючим прокурором.

Власенко зазначив, що заява була передана кілька годин тому.

Він уточнив, що заява Тимошенко не опротестовує відмову Державної пенітенціарної служби дати дозвіл на короткочасний виїзд.

Разом з тим Власенко зазначив, що стаття 111 Кримінально-виконавчого кодексу визначає, що короткочасний виїзд надається ув’язненим в разі тяжкої хвороби близького родича або смерті близького родича, при цьому вона не містить переліку осіб, які в даному випадку можуть бути кваліфіковані як близькі родичі.

Перелік, на який посилається Пенітенціарна служба, мотивуючи відмову, міститься в 110 статті Кримінально-виконавчого кодексу, яка регламентує надання ув'язненим довготривалих побачень.

При цьому Власенко підкреслив, що Тимошенко на даний момент не отримала офіційної відмови Пенітенціарної служби, і він дізнався про рішення зі ЗМІ.

Він повідомив, що похорони почнуться в Дніпропетровську 25 травня об 11.00.

Власенко зазначив, що родичі Тимошенко готові взяти на себе всі витрати, пов'язані з її транспортуванням та медичним супроводом.

Він сказав, що Тимошенко байдуже, в якому статусі вона зможе бути присутньою на похоронах, і що вона погодиться на це, навіть перебуваючи під конвоєм.

Як відомо, раніше в Пенітенціарній службі заявили, що Тимошенко не відпустять на похорон, але дадуть зателефонувати родичам.

"Я вважаю верхом цинізму те, що вони надають Тимошенко якісь привілеї. Так, Юлія Володимирівна сьогодні мала можливість зробити один дзвінок, але відповідно до ч.5. Ст.110 Кримінально-виконавчого кодексу будь-який ув'язнений в країні має право на необмежену кількість телефонних дзвінків", - зазначив він.

"Цього права в Україні позбавлена тільки одна людина - Юлія Тимошенко. І зараз цей дзвінок їй як подарували - не треба. Не треба робити винятки для Тимошенко - треба просто виконувати закон", - цитує Власенка "Інтерфакс-Україна".

Він процитував ч.5 ст.110 КВК: "Засудженим надається право на телефонні розмови без обмеження їх кількості під контролем адміністрації".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1020 | Додав: adminA | Теги: судили Тимошенко, Американські юристи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]