Пт, 2024-04-19, 11:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:03
Азарова президент Європарламенту просить додатково прийняти західних медиків для Тимошенко
Інші останні Політичні новини

Президент Європейського парламенту Мартін Шульц попросив прем'єр-міністра України Миколу Азарова дозволити направити в Україну додатково медичних фахівців від Європейського парламенту для надання екс-прем'єру України Юлії Тимошенко медичної допомоги, передає "Інтерфакс-Україна".

Він також попросив українського прем'єра дозволити "високоавторитетному фахівцю, визнаному на міжнародному рівні", отримати доступ до касаційного процесу Тимошенко. Глава українського уряду ствердно відповів на обидва запити.

Про це Шульц та Азаров повідомили на прес-конференції після двосторонньої зустрічі в Брюсселі у вівторок.

"Прем'єр-міністр Азаров позитивно відповів на дві мої пропозиції. Я попросив український уряд прийняти той факт, що Європейський парламент направить додатково групу лікарів та медичних експертів із тим, щоб також подивитися на лікування Тимошенко. По-друге, я просив про те, щоб за згодою українського уряду від Європейського парламенту було направлено міжнародного експерта з високою репутацією в міжнародній спільноті для спостереження за другим судовим процесом (процесом касації справи Тимошенко - ред.) з повним доступом до судді, прокурора, адвоката та справи проти Юлії Тимошенко", - сказав Шульц.

Азаров підтвердив досягнуті домовленості, уточнивши, що сторони "погодять кандидатури таких фахівців і сформулюють їхню участь у процесі". "Це має відповідати українському законодавству", - додав український прем'єр.

Шульц зазначив, що має намір негайно, відразу ж після прес-конференції, розпочати переговори з можливим кандидатом "високого рівня з досвідом, можливо, в уряді", для спостереження за процесом над Тимошенко з тим, щоб гарантувати його відповідність "на 100%" необхідним критеріям.

"Ми зацікавлені в тому, щоб представники ЄС переконалися в тому, що процес над Тимошенко відкритий і справедливий", - сказав при цьому Азаров.

Президент Європарламенту висловив думку, що досягнуті домовленості є великим кроком у відносинах двох сторін. "Це є кроком, який будуватиме довіру", - заявив він.

- МОЗ: Тимошенко відновила лікувальні процедури

Міністерство охорони здоров'я заявляє, що екс-прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко дала згоду на відновлення курсу реабілітаційних процедур у Центральній клінічній лікарні Укрзалізниці (Харків).

Як повідомили в МОЗ, вранці 16 травня лікар-невролог з клініки "Шаріте" (Берлін, Німеччина) професор Лутц Хармс, головний лікар ЦКЛ Михайло Афанасьєв і лікар Ірина Фурса відвідали екс-прем'єра.

"Під час спілкування з лікарями пацієнтка дала згоду на відновлення проходження курсу рекомендованих процедур", - сказано в повідомленні.

За інформацією МОЗ, графік реабілітаційних заходів буде складено і затверджено німецьким лікарем.

Відомство також зазначає, що Хармс, за даними Міністерства закордонних справ, 17 травня планово відлітає з України.

МОЗ повідомляє, що Тимошенко з ранку 16 травня продовжує курс реабілітаційних процедур.

Як повідомлялося, 15 травня екс-прем'єр відмовилася від виконання медичних процедур.

Хармс заявив, що сумнівається в доцільності подальшого лікування Тимошенко в ЦКЛ Укрзалізниці, і повідомив, що планується його заміна іншою колегою.

Міністерство охорони здоров'я заявляло про початок набору ваги Тимошенко після голодування, з якого лікарі почали виводити її вранці 9 травня.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1144 | Додав: adminA | Теги: азарова, західних медиків для Тимошенко, Президент Європарламенту | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]