Чт, 2024-04-18, 07:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:07
Батькам радять сховати дітей від секс-туристів на Євро-2012
Інші останні Надзвичайні новини

Правозахисники рекомендують батькам вивезти своїх дітей з міст, де проходитимуть матчі фіналу Чемпіонату Європи з футболу 2012 року, та пильно стежити за їхнім спілкуванням в Інтернеті під час Євро. Про це під час презентації підсумків дослідження ситуації з дитячим секс-туризмом в Україні заявила президент Міжнародного жіночого правозахисного центру "Ла Страда - Україна" Катерина Левченко, передає УНІАН.

За її словами, для отримання інформації під час дослідження, зокрема, проводився аналіз сайтів і форумів, на яких було розміщено відгуки іноземних туристів про Україну.

"Україна дуже активно ідентифікується як країна доступного і привабливого сексу" – повідомила Левченко.

Під час дослідження, сказала вона, туристів було розділено на дві групи: люди, які цілеспрямовано їдуть до України саме для отримання секс-послуг, і ті, хто, в першу чергу, приїхав до країни у справах, а не для отримання цих послуг.

У дослідженні зазначається, що секс-туристами в Україні є закордонні гості та самі українці, які мандрують в межах країни. Іноземні секс-туристи приїжджають здебільшого з країн Євросоюзу, США і Канади, а також Близького та Середнього Сходу. При цьому останніх найбільше приваблюють Київ, Одеса та Південне узбережжя Криму.

Як зазначила Левченко, до надання секс-послуг туристам найчастіше залучені діти віком від 14 років, яких візуально вже не ідентифікують як дітей. Загалом дослідження розділяє цих дітей на дві групи: ті, хто займається цим постійно, і ті, хто втягується ситуативно.

Перші – це зазвичай представники соціально вразливих груп – сироти, діти вулиці, діти з кризових сімей, для яких це єдине джерело заробітку. Це дівчата віком від 14 років та хлопці віком 16-17 років. Друга категорія – ті, кого заманюють "красивим життям" - дівчата віком 16-18 років та хлопці віком від 14 до 17 років.

Як наголосила Левченко, дослідження показало, що нинішнє законодавство "дуже толерантне до цієї теми".

"Фактично, складно захистити дітей, які постраждають від такого виду злочину" - сказала вона.

Довідка

Дослідження "Дитячий секс-туризм в Україні: спроба ситуаційного аналізу" було проведене наприкінці минулого - початку нинішнього року Центром "Ла Страда - Україна" спільно з Харківським національним університетом внутрішніх справ, Центром соціальних експертиз Інституту соцілогії НАН України, а також Кримінологічною асоціацією України.

Євро-2012 стартує 8 червня. Згідно із затвердженим календарем фінальної частини Євро-2012, 16 матчів із 31 відбудуться в Україні.

Проведення фінального матчу на НСК "Олімпійський" в Києві призначено на 1 липня 2012 року. Талісманом Євро-2012 стали два футболісти-близнюки. Їх розфарбовано відповідно до кольорів національних прапорів України та Польщі. Презентація талісмана відбулася 17 листопада 2011 року в Познані перед товариським поєдинком між збірними Польщі та Кот-д'Івуару.

Збірна України потрапила до групи D, а поляки - до групи A. Українці свій стартовий поєдинок зіграють на київському НСК "Олімпійський" 11 червня, далі команда перебереться до Донецька, де проведе два матчі групового раунду на "Донбас Арені".

Чвертьфінали чемпіонату Європи відбудуться на стадіонах Варшави та Гданська у Польщі, а в Україні - на донецькій "Донбас Арені" і київському НСК "Олімпійський", який також прийме і фінальний матч. Півфінальні матчі Євро-2012 відбудуться в Донецьку (27 липня) і Варшаві (28 липня).

Влада побоюється зростання сексуальних злочинів проти дітей під час Євро-2012

Уповноважений президента з прав людини Юрій Павленко закликає батьків посилити контроль над неповнолітніми дітьми під час Євро-2012 року для того, щоб захистити їх від небезпеки стати жертвою злочинів на сексуальному ґрунті.

"Велика відповідальність лежить на батьках під час Євро-2012. Тому я закликаю батьків поінформувати дітей про небезпеку .... Без сумнівів, батьки повинні контролювати, де перебуває дитина", - заявив він на прес-конференції "Сексуальна експлуатація дітей в Україні: реалії прихованої проблеми", передають "Українські новини".

За словами омбудсмена, у телефоні дитини обов'язково повинні бути номери рідних, яким він зможе зателефонувати у разі небезпеки.

Крім того, Павленко зазначив, що у зв'язку зі збільшенням ризику злочинів на сексуальному ґрунті проти дітей в період футбольного чемпіонату президент Віктор Янукович дав доручення органам влади посилити роботу щодо забезпечення безпеки дітей в цей період.

Він додав, що для того, щоб забезпечити дозвілля дітей під час футбольних змагань, по всій Україні буде працювати близько 16 таборів при школах.

Варто зазначити, що омбудсмен зазначає про брак фахівців для запобігання та боротьби зі злочинами проти дітей на сексуальному ґрунті.

"Недостатньо фахівців, які можуть надати якісну допомогу і підтримку дитині. Причому як в громадських організаціях, так і в органах влади, які за це відповідальні", - зазначив він.

Павленко додав, що в даній ситуації він має можливість скеровувати людей, які звертаються до нього за допомогою, лише до кількох фахівців, оскільки інших просто немає.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1436 | Додав: admin | Теги: Євро-2012, секс-турист | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]