Чт, 2024-03-28, 16:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:32
Бойовики 81 раз відкривали вогонь по українських захисниках – восьмеро поранені й травмовані - штаб АТО
Інші останні Надзвичайні новини

Шестеро українських військових поранені, ще двоє отримали бойові травми за минулу добу на сході України, звітують у штабі АТО.

Упродовж суботи терористи 81 раз порушували режим тиші. Найбільшу кількість обстрілів зафіксували на Маріупольському напрямку. Зокрема, по позиціях захисників Широкиного найманці гатили із зенітної установки, а по Красногорівці вогонь вели з протитанкового ракетного комплексу. Важке озброєння бойовики застосовували і на інших напрямках.

"Захисників Широкиного та Павлополя, підрозділи російсько-окупаційних військ обстрілювали з мінометів калібру 120 мм, а по оборонцям Широкиного, Павлополя, Водяного, Талаківки та Красногорівки – з мінометів калібру 82 мм. Під Новотроїцьким, Широкиним та Водяним проявляли активність ворожі снайпери. На Донецькому напрямку найбільшу активність ворог проявляв під Авдіївкою, Новгородським, Опитним та Троїцьким. На Луганщині гаряче було під Новозванівкою, де ворог застосовував гранатомети, кулемети та міномети калібру 82 мм", - розповів речник штабу АТО Ярослав Чепурний.

Епіцентром обстрілів на сході залишається Маріупольський напрямок. По Водяному ворог 20 разів відкривав вогонь зі 122-мм артилерії. Морські піхотинці відповідно до ситуації ведуть вогонь у відповідь.

"Близько 11:30 противник відкрив артилерійський обстріл зі 122-мм артилерії по позиціях морських піхотинців в районі Водяного. Для того, щоб противник не міг коригувати артилерійський обстріл, ми були змушені працювати по позиціях, який коригує обстріл. Відпрацювали по ним з РПГ-7, а також із ПКМ. Після цього противник змушений був припинити артилерійський обстріл, так як не було кому коригуват". - розповів морський піхотинець "Юрист".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 670 | Додав: adminA | Теги: штаб АТО, Вогонь, бойовики, 81 раз | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]