Чт, 2024-04-18, 04:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:08
Британці вже передумали і закликають не боятися расизму на Євро-2012
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Уряд Великобританії впевнений у тому, що англійські фани, які відвідають Україну під час Євро-2012, прекрасно проведуть час у нашій країні. На цьому наголосив британський міністр спорту Хью Робертсон. На його переконання, усі коментарі щодо проблем із расизмом в Україні не відповідають дійсності, повідомляє Інформаційний центр "Україна-2012".

"Усі ці заяви абсолютно невірні. Моя порада всі фанатам - поїхати та підтримати команду, зробити все, щоб підтримати команду... Урядом, поліцією, міністерством закордонних справ було зроблено чимало роботи, яку багато хто не бачить. Тому моя порада кожному фанату - поїхати, гарно провести час, при цьому, звісно, необхідно поводитися належним чином", - заявив очільник британського спортивного міністерства.

Нагадаємо, що колишній гравець збірної Англії Сол Кемпбелл у телепрограмі BBC "Панорама" 28 травня сказав, що проведення чемпіонату Європи в Україні та Польщі є помилкою через поширені в них расизм і випадки футбольного насильства.

Сол Кемпбелл у телефільмі закликав темношкірих уболівальників не їхати в Україну та Польщу, бо "вони можуть повернутися звідти в труні".

Родини двох гравців англійської збірної, Тео Волкотта та Алекса Оксладе-Чемберлейна, сказали, що не поїдуть на "Євро-2012" через страх расистських нападів.

Міністерство закордонних справ України вважає неприйнятними звинувачення на адресу України в расизмі, поширені у британських засобах масової інформації.

Прем'єр Польщі переконаний у безпечному проведенні Євро-2012

Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск переконаний у безпечному проведенні фіналу чемпіонату Європи з футболу у польських містах-організаторах турніру.

Про це Туск сказав у вівторок, коментуючи матеріал британського телебачення BBC, в якому рекомендовано утриматися від поїздки на Євро-2012, повідомляє УНІАН.

Туск, слова якого наводять польські медіа, відзначив, що кожного року до Польщі приїжджають близько 100 тисяч туристів з Великобританії.

Він зазначив, що головним чином, це молоді люди, котрі, за його словами, ніколи не стикалися із жодними расовими проблемами під час свого перебування у польських містах.

"У нас ніколи не було, підкреслюю - ніколи - не було жодного "расового інциденту, про який би повідомляв турист із Великобританії", - сказав глава уряду.

Туск заявив, що расизм не є характерним для поляків.

"Наша відома польська гостинність під час Євро-2012 буде гостинністю, яка справить враження на усіх без винятку, з абсолютною впевненістю можна сказати, що нікому, хто приїде до Польщі, не буде загрожувати жодним чином якийсь "расистський інцидент", - сказав польський прем’єр.

Раніше Міністерство внутрішніх справ Польщі направило запит до ВВС, в якому домагається спростування озвученої вчора в ефірі інформації про нібито небезпеку у Польщі під час Євро-2012.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1060 | Додав: admin | Теги: Євро-2012, расизм | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]