Чт, 2024-04-25, 19:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:57
Черниш категорично проти економічної блокади Донбасу
Інші останні Економічні новини

Міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб (ВПО) Вадим Черниш вважає, що держава не повинна припиняти виплати пенсій і соцдопомогу населенню Донбасу.

Про це він сказав в інтерв'ю Zn.ua.

"Всі громадяни України мають однакові права. Цей меседж ключовий. З нього випливає все. В тому числі пенсії і всі види соціальної допомоги. Моя позиція в цьому відношенні однозначна. Платити. Те ж саме можу сказати з приводу "годувати - не годувати". Якщо ми інтегруємо ці території і людей в Україну, про що, власне, заявляють і президент, і прем'єр, що підтверджують мільярди соціальних виплат, - то до чого тут економічна блокада? Це два тренди абсолютно різної державної політики. Результат плачевний. Контрабанда заповнила офіційний торговий люфт. На тимчасово окупованих територіях господарюють рубль і російські товари. А люди ще більше віддаляються від України. Кого і навіщо ми обманюємо?", - каже Черниш.

Він також зазначив, що зараз на території Донецької та Луганської областей не ведеться державна статистика, в тому числі і на територіях цих областей, підконтрольних Україні.

"Чесно кажучи, я не можу для себе сформулювати хоча б приблизно зрозумілу причину, яка пояснювала б цей факт. Роботу агентства гальмувала, зокрема, і ця обставина. Скільки проживає населення? Скільки працює підприємств? Яка середня заробітна плата? І так далі, і таке інше. Як можна планувати відновлення, не знаючи елементарної ситуації в регіоні? Ми ставили ці питання", - додав міністр.

Черниш також вважає, що держава зобов'язана чітко визначити позицію щодо окупованих територій і людей, які залишилися там.

"Держава зобов'язана чітко визначити позицію щодо окупованих і непідконтрольних територій, а також людей, які залишилися там. Причому не просто на словах", - заявив Черниш.

Міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб також зазначив, що зараз є закон про основи внутрішньої і зовнішньої політики.

"Але, уявіть собі, там досі ні слова немає про ситуацію, що склалася в країні. Тобто основ політики щодо окупованих, непідконтрольних, а також наших територій, які знаходяться в зоні проведення АТО, в законі немає", - зазначив Черниш.

Нагадаємо, Вадим Черниш був призначений головою Державного агентства з питань відновлення Донбасу 26 червня 2015 року Кабінетом міністрів України. Основним завданням керівника агентства була координація всіх міжнародних організацій, гуманітарних організацій, координація діяльності органів місцевого самоврядування та органів виконавчої влади на території Донецької та Луганської областей.

Саме агентство з'явилося 10 вересня 2014 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 843 | Додав: adminA | Теги: проти економічної блокади Донбасу, Черниш | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]