Пт, 2024-04-26, 14:35
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:55
Дещиця не виключає розриву дипвідносин з Росією. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

У заяві МЗС підкреслюється, що 14 червня біля посольства РФ в Україні відбулася акція протесту "проти агресивної політики Кремля і російської підтримки дій терористів і сепаратистів, які призводять до загибелі українських громадян і військовослужбовців".

Зовнішньополітичне відомство нагадало, що 14 червня під Луганськом був збитий літак, в результаті чого загинули 49 українських військовослужбовців.

"Обурення протестувальників одночасно було використано для спроб провокаційних дій, які не відповідають прийнятим нормам дипломатичних відносин та захисту дипломатичних установ", - наголошується в заяві.

МЗС підкреслює, що українська влада невідкладно відреагувала на провокаційні замахи.

"За інформацією правоохоронних органів, деякі з провокаторів були затримані", - йдеться в заяві.

Разом з тим українські дипломати відзначають, що загальна стабілізація ситуації залежить від готовності російської сторони "припинити підтримку терористів і сприяти реалізації мирного врегулювання в окремих районах сходу країни".

Дещиця пообіцяв винести питання про повне закриття кордонів з Росією і не виключає розриву дипвідносин

В.о. міністра закордонних справ України Андрій Дещиця, виступаючи перед протестуючими біля будівлі посольства РФ у Києві ввечері 14 червня, повідомив про намір винести на розгляд Ради національної безпеки і оборони питання про повне закриття кордонів з Росією. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я вам обіцяю, що на найближчому засіданні РНБО я буду ставити питання про повне закриття кордону (з Росією - ІФ)", - сказав він.

Відповідаючи на питання учасників акції щодо мети його візиту, Дещиця зазначив, що прийшов до будівлі посольства, щоб не допустити вандалізму щодо російського посольства, додавши, що "до цього зобов'язують дипломатичні зобов'язання сторін Віденської конвенції про міжнародні відносини".

"Ми хочемо зберегти своє обличчя перед міжнародним співтовариством", - сказав він.

Разом з тим Дещиця не виключив розриву міжнародних відносин з Росією у разі загострення ситуації.

"Якщо Росія буде продовжувати це робити, нам потрібно буде розірвати (дипломатичні відносини - ІФ), але розрив дипломатичних відносин - це сама остання крапка у відносинах з Росією. Нам потрібно знайти всі необхідні механізми (врегулювання ситуації - ІФ). Якщо ми розірвемо дипвідносини , ми не зможемо вирішувати питання людей, які перебувають на території Росії ", - заявив в.о. міністра.

Відповідаючи на запитання польських журналістів про причину протесту біля будівлі посольства РФ, Дещиця підкреслив, що люди зібралися, оскільки незадоволені фактом поставки членам незаконних збройних формувань (НВФ) озброєння з російської сторони, а також бойової техніки.

Дещиця додав, що однією з причин є збитий членами НВФ літак, в результаті якого загинули 49 українських бійців.

"Люди протестують різними способами, часом агресивно, але ми тут для того, щоб не допустити штурму посольства", - зазначив Дещиця.

Нагадаємо, вчора, 14 червня, будівлю посольства Росії в Києві закидали яйцями і зеленкою, вимагаючи припинити втручання РФ у внутрішні справи України. Група представників СБУ на чолі з начальником управління Юрієм Артюхова спробувала заспокоїти учасників акції протесту біля будівлі посольства РФ, вступивши з ними в переговори. Але учасників акції умовити не вдалося і акція продовжилася.


 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 998 | Додав: adminA | Теги: Дещиця не виключає розриву дипвідно | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]