Пт, 2024-03-29, 11:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:44
До розпаду єврозони готуються євробанкіри
Інші останні Новини світу

Велика Британія розробляє план дій на випадок розпаду єврозони, заявив глава "Банку Англії" Мервін Кінг.

За його словами, екстрені плани обговорюються вже досить довго. У дискусіях беруть участь Міністерство фінансів Великобританії і Управління з фінансового регулювання і нагляду (FSA).

Глава "Банку Англії" також прокоментував загальну обстановку в єврозоні, назвавши нинішню кризу найбільшою від 1930-х років і додав, що в найближчі два роки і Великобританії, і єврозоні належить зіткнутися зі значними труднощами.

Нагадаємо, недавно один із найкращих у світі фахівців з інвестицій Джордж Сорос заявив, що Німецький центробанк також готується до падіння єдиної євровалюти.

11 травня Єврокомісія підтвердила лютневий прогноз рецесії у 17 країнах єврозони в 2012 році: передбачається, що ВВП регіону скоротиться на 0,3% після підвищення на 1,4% в 2011-му.

Попереднє річне падіння ВВП єврозони спостерігалося в 2009 році, тоді воно становило 4,3%. Однак наступного року очікується зростання економіки єврозони на 1%, йдеться в доповіді Єврокомісії.

У 27 країнах єврозони ВВП, ймовірно, продемонструє нульове зростання цього року і підйом на 1,3% наступного.

Утім, за попередніми даними Статистичного управління Євросоюзу, єврозоні вдалося уникнути повторної рецесії завдяки підйому економіки Німеччини.

Глава МВФ Крістін Лагард раніше заявила, що необхідно бути готовими до можливого виходу Греції з єврозони. Аналогічну заяву зробив також британський парламент.

Раніше повідомлялось, що вихід Греції з єврозони, як вважається, буде руйнівним для європейської економіки. Хоча масштаб наслідків складно оцінити, вже нинішня реакція інвесторів на події в Греції показує, що такий розвиток ситуації викличе з великою ймовірністю нову небезпечну хвилю кризи в Європі з непередбачуваними наслідками.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1181 | Додав: adminA | Теги: євробанкіри, розпаду єврозони | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]