Сб, 2024-04-20, 03:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:15
Євро на носі: пацієнтів виселяють з лікарень, дороги перекривають
Інші останні Спортивні новини

Пацієнтів Олександрівської лікарні в Києві, яку обрано основною для обслуговування іноземних уболівальників Євро-2012, з 7 червня випишуть зі стаціонару.

За інформацією каналу, завтра лікарня припинить прийом термінових хворих.

"31-го числа поточного місяця наша лікарня припиняє госпіталізацію всіх ургентних і планових хворих. А до 7 червня мають одужати всі, хто зараз слабий", - наводить ТСН слова головного лікаря лікарні Романа Василишина.

Він просить пацієнтів потерпіти, обіцяючи, що "це лише один місяць".

Хоча в коментарі "Українській правді" головний лікар Олександрівської лікарні Роман Василишин спростовує інформацію про те, що через Євро-2012 звідти примусово виписують хворих.

"Жодного хворого достроково виписувати ми не будемо і не переводимо до іншої лікарні. Це нонсенс. Це просто смішно про це говорити", - заявив він.

"Виписуємо лише тих, хто в плановому порядку завершив лікування", - додав головний лікар.

"Ми до 11 червня виписуємо всіх в плановому порядку. А далі тримаємо резерв. Таким чином, будуть резервуватися місця", - сказав він і додав, що лікарня все одно прийматиме "ургетних хворих".

До початку футбольних заходів Олександрівську лікарню мають підфарбувати, відмити, замінити всі незрозумілі написи. На 100% готовий лише інфекційний корпус, який протягом шести років стояв довгобудом, а тепер його закінчили.

"Європейці не побачать ні ліжок із сітками, ні старої білизни, ні списків із ліками, по які потрібно бігти до сусідньої аптеки. Для позитивних вражень гостей персонал клініки півроку вивчав англійську", - інформує ТСН.

На фанатів чекають із медичними страховками, але якщо у п'яного вболівальника "не витримає серце", страхова компанія не відшкодує вартості медичних послуг. У такому разі ситуацію врятує готівка, кажуть лікарі та пацієнти. Хто з іноземних фанів не оплатить рахунку на місці, потім отримає його від посольства, повернувшись додому.

Нинішні пацієнти лікарні, яких не попередили про "виселення" найближчим часом, не вірять у таку перспективу, а ті, хто знає, - обурені.

Як відомо, Міністерство охорони здоров'я України визначило медзаклади, які будуть задіяні під час Євро-2012, у кожному місті-господарі - щонайменше три лікарні, де обслуговуватимуться цільові групи УЄФА.

Нагадаємо, що в Україні Євро-2012 стартує матчом 11 червня на київському стадіоні "Олімпійський" де зіграють збірні України та Швеції.

В Україні турнір прийматимуть чотири міста: Київ, Донецьк, Львів і Харків. Право провести Фінал Чемпіонату Європи затверджено за київським НСК "Олімпійський". Офіційна фан-зона у столиці вміщатиме 100-120 тисяч вболівальників.

Зазначимо, матч-відкриття першості пройде 8 червня у Варшаві. На поєдинок має намір приїхати Янукович.

Табачник стверджує, що через Євро викладачів не змушували брати літніх відпусток за свій рахунок

Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник стверджує, що у викладачів ніяких вимушених літніх відпусток за свій рахунок не буде, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ні, такого не буде. Це чутки. Наприклад, хтось придумав, що викладачів дошкільних установ відправлять на два тижні у відпустку в зв'язку з Євро-2012. Це не так", - сказав міністр під час прямої лінії в газеті "Известия в Україну ", відповідаючи на питання про те, чи правда, що всіх викладачів змусять йти у відпустку на місяць за свій рахунок.

Табачник підкреслив: "Всіх викладачів відправити у відпустку за свій рахунок не можна. Це грубе порушення. Якщо буде такий факт, то можна зателефонувати в Міносвіти і сказати, що такий-то факультет весь відправили на місяць у відпустку без виплат зарплати. Ми будемо терміново направляти в такий вуз комісію ".

Київський метроплітен під час Євро-2012 працюватиме на годину довше, а в дні матчів на дві

Комунальне підприємство "Київський метрополітен" з 7 червня по 2 липня поточного року, на період роботи офіційної фан-зони на Хрещатику та майдані Незалежності в столиці, працюватиме на годину довше.

Як повідомила прес-служба Київської міськдержадміністрації (КМДА), в дні матчів Євро-2012 - 11 червня, 15 червня, 19 червня, 24 червня, 1 липня, а також 13 червня - метрополітен перевозитиме пасажирів на дві години довше.

Як повідомлялося, з 7 червня по 2 липня станція метрополітену "Майдан Незалежності" працюватиме як пересадочна станція з лінії на лінію і буде закрита на вхід і вихід.

Крім того, за чотири години до початку матчів і на годину після їх завершення на вхід/вихід буде закрито станції метро "Олімпійська" та "Палац спорту".

У разі необхідності, залежно від насиченості пасажиропотоку в матчеві дні, передбачено також обмеження на вхід пасажирів на станцію "Площа Льва Толстого".

Більше 50 вулиць Львова перекриють через Євро

На час проведення Євро-2012 у Львові перекриють для руху транспорту 51 вулицю, повідомляє відділ зв'язків із громадськістю ГУ МВС України у Львівській області.

За даними міліції, в місті створено пішохідну зону, яка діє з 28 травня до 5 липня 2012 року. В зоні заборонено рух автомобільного транспорту, крім спеціального та міського громадського транспорту, а також акредитованих транспортних засобів.

Крім того, в місті функціонує пішохідна зона малого автотранспортного кільця, в якій забороняється рух автомобільного транспорту (крім спеціального та міського громадського транспорту, акредитованих транспортних засобів), на період роботи офіційної фан-зони з 00:00 у дні проведення матчів (9, 13, 17 червня) до 12:00 у післяматчеві дні (10, 14 і 18 червня). Цю пішохідну зону в дні проведення матчів (9, 13 і 17 червня) буде огороджено турнікетами.

Крім того, встановлюється обмеження руху транспорту на території, прилеглій до стадіону "Арена-Львів". З 6:00 у дні проведення матчів (9, 13 і 17 червня) до 3:00 наступних після матчів днів (відповідно 10, 14 і 18 червня) буде обмежено рух транспортних засобів на територіях, прилеглих до стадіону "Арена-Львів".

У департаменті "Євро-2012" Львівської міської ради розроблено форму заявки та перепустки для в'їзду на території з обмеженим доступом. Форми заявки та перепусток для населення, підприємств та організацій розміщено на сайтах Львівської міської ради та міста-господаря Львова. Самі перепустки видають у Львівській міській раді.

Міліція закликає жителів Львова та гостей міста з розумінням поставитися до тимчасових незручностей, які виникли у зв'язку з перекриттям автомобільних доріг, тротуарів і узбіч вулиць.

17 тис міліціонерів пройшли курси англійської мови

Міністерство внутрішніх справ навчило 17 тисячі співробітників англійській мові перед чемпіонатом Європи з футболу 2012 року. Про це заявив начальник Департаменту громадської безпеки МВС Сергій Поготов на прес-конференції у середу, повідомляють "Українські новини".

"Зараз вже 17 тисяч працівників пройшли курси з англійської мови. Ще 5 тисяч пройдуть відповідне навчання до початку чемпіонату Європи з футболу", - сказав він.

Поготов зазначив, що рівень знань співробітників можна оцінити як початковий.

Ще 2 тисячі співробітників МВС вільно володіють англійською мовою, додав начальник Департаменту громадської безпеки міністерства

Крім того, додав Поготов, 5 червня в Україну прибуде делегація зі 112 іноземних співробітників правоохоронних органів, які також будуть допомагати українським міліціонерам у спілкуванні з уболівальниками.

Також МВС закупило 1418 електронних перекладачів для використання міліціонерами при спілкуванні з іноземцями під час "Євро-2012".

"Уже закуплено 1418 електронних перекладачів і роздано до використання на місцях", - сказав Поготов.

Електронний перекладач містить 2 мови інтерфейсу - англійську і російську. Також у ньому є 150 підготовлених фраз, які передбачається найчастіше використовувати міліціонерам для допомоги вболівальникам.

Заступник начальника кафедри адміністративної діяльності Національної академії внутрішніх справ Сергій Братель пояснив, що уболівальник зможе самостійно ввести в перекладач фразу для перекладу, а міліціонер, прочитавши, зможе вибрати для допомоги вболівальнику фразу з запропонованого списку, яку перекладач відтворить англійською.

За словами Брателя, консультація вболівальника за допомогою таких перекладачів не займе більше 2 хвилин.

Представники МВС не змогли відповістити на запитання про загальну вартість витрачених коштів на придбання голосових перекладачів, однак Братель зазначив, що після закінчення чемпіонату електронні перекладачі залишаться в користуванні міліціонерів.

Раніше МВС розраховувало навчити англійської мови на базовому рівні близько 35 тис міліціонерів до початку чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Днями начальник Управління охорони громадського порядку МВС Олег Матвєйцов заявив, що понад 2 тисячі працівників міліції володіють англійською мовою на розмовному рівні.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 1172 | Додав: adminA | Теги: пацієнтів, дороги перекривають, лікарень, Євро на носі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]