Сб, 2024-04-20, 15:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:34
Financial Times: Блюз про бойкот України
Інші останні Іноземна преса про Україну

Фінал Євро-2012 символізує все, що негаразд в Україні, стверджує в блозі на сайті Financial Times експерт Ендрю Вілсон (European Council on Foreign Relations). "Корупція розцвіла пишним цвітом, зокрема при підготовці до турніру", - пише автор. Подушного ВВП в Україні - 7200 доларів на рік, але на Євро-2012 вже витрачено більше, ніж британцями на Олімпіаду в Лондоні. "З чуток, відкати на більшості проектів сягають до 40%", - йдеться в статті.

Суд над Юлією Тимошенко акцентував відсутність верховенства закону, пише автор. "Україна завжди була олігархічною державою, а тепер часто нагадує мафіозну", - стверджує автор, згадуючи про рейдерство і непомірно завищені ціни на готельні номери.

Чи слід бойкотувати Євро-2012? - запитує автор. На його думку, перенесення матчів до Польщі було б непрактичним кроком. "А якщо на дорогих місцях буде менше іноземних політиків - це не катастрофа. Принаймні, не потрібно вшановувати Януковича і його міністрів ані рукостисканнями, ані шансом сфотографуватися разом", - пише експерт.

На думку Вілсона, єврочиновники повинні довести простим українцям, що європеїзація змінить повсякденне життя на краще: "право на мітинги за останні кілька років звужено, українські поліцейські, надто дорожні інспектори, сумновідомі своєю корумпованістю".

Але бойкот - не єдиний інструмент ЄС: "Візові санкції проти чиновників, що причетні до вироку Тимошенко, можуть приборкати деяких корумпованих клептократів", - вважає автор. Він вітає той факт, що підписання угод про асоціацію та вільну торгівлю між ЄС і Україною відкладено "до припинення політичних судилищ".

Переклад InoPressa

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 1160 | Додав: admin | Теги: україна, бойкот Євро 2012 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]