Сб, 2024-04-27, 01:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:03
"Іменинникові" Києву 1530 років. День міста обіцяє бути цікавим
Інші останні Столичні новини - новини Києва

В останні вихідні травня, 26 і 27 числа, Київ відзначає своє 1530-річчя. У рамках свята заплановано проведення різних шоу, концертів, спортивних заходів та фестивалів.

ТСН.ua відібрав найцікавіші події, які варто відвідати у День міста.

Субота, 26 Травень

20:00 - 21:30 - Гала-концерт зірок класичної музики на Софійській площі. Там прозвучать твори Глінки, Майбороди, Пуччіні, Бізе, Моцарта у виконанні провідних оперних зірок і в супроводі симфонічного оркестру Національної філармонії України.

Після концерту на площі відбудеться проекційне 3D-шоу "Нове обличчя давньої столиці": на Софію Київську та додаткові екрани будуть проектуватися фільми про історію Києва. Вхід безкоштовний.

11:00 - 17:00 - Фестиваль повітряних зміїв у музеї під відкритим небом "Пирогово". Вхід коштуватиме від 7 до 15 грн.

13:30 - у парку Дружби народів відбудеться відкриття Екстрім-парку. У рамках спортивного фестивалю Х-park-fest там пройде відкритий Чемпіонат Києва з боулдерінгу. Відвідувачі також зможуть випробувати свої сили в інших екстремальних видах спорту: в парку є невеликий футбол, мотузковий парк "Спайдер Сіті", скалодром, екстрім-батути, джампери, памп-трек, а також квадроцикли, байдарки, катамарани, велосипеди, петанк, фрізбі, волейбол, тир і т.д.

14:00 - урочисте відкриття нової Арт-галереї під відкритим небом на вул. Набережно-Хрещатицька (причали № 1 і № 2).

15:00 - 23:00 - "Київський фестиваль вогню-2012" на стадіоні "Спартак". Вечірнє фаєр-шоу розпочнеться о 21 годині. А після його завершення учасники Kiev Fire Fest спробують встановити рекорд Гіннеса з кількості людей, які будуть одночасно танцювати з вогнем. Вартість квитка - 70 гривень.

20:00 - на Михайлівській площі пройде шоу "Вечірнє сяйво аеростатів": повітряні кулі літатимуть під музику.

10:00 - 21:00 - 26 і 27 травня на Андріївському узвозі пройде фестиваль "Андріївський узвіз. Вулиця ігор. Ігри на вулиці", під час якого будуть продемонстровані різні перформанси , театральні постановки, виставки картин, фотографій і танцювальні шоу. Вхід безкоштовний.

З 26 по 29 травня на пляжі "Венеція" у Гідропарку відбудеться фестиваль з пляжного футболу в рамках соціальної програми Всеукраїнського благодійного фонду "Спорт проти наркотиків, тютюну та зловживання алкоголем".

Неділя, 27 травня

9:30 - 14:00 - традиційно на Хрещатику стартує щорічний (вже 20-й) відкритий міжнародний легкоатлетичний благодійний "Пробіг під каштанами".

15:00 - 20:00 - Свято сімейного відпочинку - фольклорно-мистецьке свято "На схилах Дніпра" - на Співочому полі, де пройдуть виставки декоративно-прикладного мистецтва, концертні програми , майстер-класи народних ремесел. Організатори будуть пригощати стравами української кухні та кухонь народів світу. Також протягом дня працюватиме ярмарок.

20:00 - 21:30 - Концерт та феєрверк на Оболонській набережній . У концерті візьмуть участь такі групи як "Скай", "Тартак", "ТНМК".

20:00 - Святковий концерт на Майдані Незалежності. Для киян та гостей міста заспівають Потап і Настя, Ані Лорак, Альона Вінницька, "Брати Карамазови" та інші.

Зазначимо, що 2012 рік для ключової пам'ятки стародавнього Києва - Андріївського узвозу виявився "фатальним". 10 квітня в рамках затвердженої міською владою програми з реконструкції інфраструктури та комунікацій, під гусениці бульдозера потрапили три історичних будівлі. Декількома місяцями тому Андріївський позбувся свого "фірмового знака" - споконвічно властивої йому кам'яної бруківки.

Знесення будинків ділянки під новий комплекс віддали одній з фірм , що входить до групи компаній СКМ Ріната Ахметова. Будинок знесли там, де повинні були побудувати новий склобетонний центр "Андріївський плаза".

Нагадаємо, що активісти влаштували акцію протесту проти розвалу Андріївського узвозу. Господар групи компаній СКМ, відомий український олігарх Ринат Ахметов дав обіцянку, що зруйновані території Андріївського узвозу будуть відновлені.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 1237 | Додав: adminA | Теги: Києву 1530 років | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]