Пт, 2024-04-19, 07:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Весь Архів новин

« 1 2 ... 15 16 17 18 19 »


"Здається, Росія намагається залучити назад" своїх сусідів по колишньому СРСР - хоча б за допомогою біографій спортсменів, що беруть участь в Олімпіаді-2012 в Лондоні.
Останні Іноземна преса про Україну | Новини європейської України| Додано: 2012-07-27| Інші останні новини | Коментарі. Залиш і ти свій коментар - хай світ знає твою думку(0)

"Український парламент у п'ятницю відмовився приймати відставку свого лідера і пішов на канікули, залишивши невизначеною долю суперечливого законопроекту, що дозволяє місцевим і регіональним урядам надавати офіційний статус російській та іншим мовам, окрім української".



Україна має два хворих місця: Голодомор і українську мову, міркує український письменник Андрій Курков в коментарі для The Guardian.



Суперечки між Україною та ЄС у справі Юлії Тимошенко і результат парламентських виборів у жовтні - саме це, а не "сьогоднішні суперечки з приводу мови", допоможе визначити, який шлях обере країна на майбутні десятиліття.



Не встигли на фіналі Євро-2012 в Києві замовкнути крики уболівальників, як Україна повернулася до свого звичайного політичного життя. Поліція вступила в запеклі сутички з демонстрантами, які протестують проти законопроекту, який підвищить статус російської мови.



Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) визнав правочинною скаргу екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка на незаконний арешт і утримання під вартою.



"Активістки української феміністичної організації FEMEN в напівоголеному вигляді провели в Києві протестну акцію проти відвідання фіналу чемпіонату Європи з футболу президентом Бєларусі Олександром Лукашенком".



ЄС і надалі повинен вимагати від Києва звільнення представників опозиції. Як пише в статті на сайті Frankfurter Rundschau Ульрих Крекель, європейські політики у вигляді футбольних уболівальників на ЧЄ - не найвірніший аргумент на цьому фоні.



Українці – фантастично гостинний народ, а атмосфера в країні під час Євро-2012 на 100% позитивна.



Вирок Юлії Тимошенко затьмарює ситуацію довкола Євро-2012 і створює президенту Януковичу проблеми з іміджем і піаром на світовій арені, констатує El País.



У Донецьку він відомий не менше за Леніна, чия статуя височить над містом: наймогутніший олігарх України і любитель футболу Рінат Ахметов сподівається скористатися Євро-2012.



"Якщо Європа вирішила взяти паузу, нехай. Напевно, так буде краще і для Європи, і для нас. Якщо Європа не вважає нас частиною Європи, ми побудуємо Європу тут, в Україні".



Спеціальний кореспондент видання Libération описує стан справ у Донецьку. За його словами, зведення стадіону недостатньо для того, щоб подолати занепад міста, що почався після розпаду СРСР.



"Люди радітимуть футболу, і у них не буде часу на секс", - переконаний Маркіян Лубківський, директор Євро-2012 в Україні.



Перший президент України Леонід Кравчук під час візиту до Німеччини на запрошення Фонду Кербера дав інтерв'ю Süddeutsche Zeitung, в якому заявив, що бойкот чемпіонату Європи з футболу західними політиками - помилка.