Ср, 2024-04-24, 09:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

« 1 2 ... 14 15 16 17 18 19 »



Минулу ніч один з найскандальніших керівників українського уряду Павло Лазаренко "провів на валізах" в очікуванні звільнення.
Останні Іноземна преса про Україну | Новини європейської України| Додано: 2012-11-01| Інші останні новини | Коментарі. Залиш і ти свій коментар - хай світ знає твою думку(0)


Президент України Віктор Янукович і його Партія регіонів можуть радіти після недільних виборів. Однак автор статті Роман Олеарчик радить їм не відкладати святкування, "бо серйозні економічні і зовнішньополітичні проблеми нагромаджуються".


Президент України Віктор Янукович дуже постарався створити враження, що парламентські вибори в неділю пройшли вільно і демократично. Однак іноземні спостерігачі не дозволили себе ошукати"




Нинішні вибори називають іспитом для України. Якщо вибори виявляться недемократичними, відносини Києва з ЄС можуть погіршитися. Росія тим часом обіцяє знизити ціни на газ, якщо Україна віддасть перевагу Митному союзу перед інтеграцією до ЄС.



"За останні два з половиною роки ситуація в Україні змінилася, але не на краще", - пише Андерс Аслунд, старший науковий співробітник Інституту міжнародної економіки імені Петерсона, в своїй статті у Foreign Policy.



"Українські активістки заснували міжнародний тренувальний табір у Парижі, щоб навчати жінок мистецтву протестувати, оголюючись", - пише Кім Вілшер у The Guardian.




Опитані DW експерти й журналісти застерігають, що з таким законом заточити до в'язниці можна буде фактично кожного.



5 років тому європейські банки кинулися в Україну, визнавши, що це один із найбільш перспективних ринків, що розвиваються, згадує The Financial Times.


Щоб місцеві можновладці відкрито заявляли людям: за кого б ви там не голосували, а нам наказано обрати представника влади. Навіть за часів Кучми виборців дурили або купували, але ніколи ще люди не відчували таку неміч та безсилля.



Більше половини наявних запасів традиційного природного газу в країні вже видобуто. Аби зменшити залежність від російського палива, уряд робить ставку на видобуток сланцевого газу.



Янукович у середині свого терміну приміряє на себе нову роль, констатує постійний автор Frankfurter Allgemeine Zeitung Конрад Шуллер.



За словами Жадана, "в країні зростають революційні сили, навіть якщо це поки що малі групи". На думку письменника, "ці вибори для уряду Януковича стануть початком кінця".


«Я відчуваю себе як людина, яку ні за що, ні про що вдарили в обличчя, - зауважив у розмові з Deutsche Welle поет Іван Драч. - А коли думати логічно, то я вважаю, що в особі Януковича почесний голова Партії регіонів переміг президента України.



Западные обозреватели считают, что дело с "наездом" налоговиков на украинский телеканал ТВi является примером своеобразной попытки сил со стороны правящей Партии регионов.


5 серпня 2011 року рішенням судді Печерського райсуду Києва Родіона Кірєєва було взято під варту екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко. Після засудження Тимошенко до позбавлення волі на сім років саме від цієї дати постановили вести відлік відбуття нею покарання.