Чт, 2024-04-18, 15:22
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:15
Der Standard: FEMEN і жупел фашизму
Інші останні Іноземна преса про Україну

До відкриття філії руху FEMEN у Гамбурзі "секстремістки" наприкінці січня пройшлися зі смолоскипами по кварталу червоних ліхтарів, протестуючи проти німецької "секс-індустрії". Вони несли плакати з гаслами типу "Секс-індустрія - це фашизм" і відтворили на воротах у кінці вулиці напис з концтабору Терезін: Arbeit macht frei ("Праця звільняє"), повідомляє Der Standard.

За словами журналістки Іни Фройденшусс, акція викликала "велике роздратування" блогерів-феміністок. У всіх акціях FEMEN національна символіка відігравала велику роль, але, як зазначає Фройденшусс, застосування символіки націонал-соціалізму і порівняння секс-індустрії з Голокостом, мабуть, перекрило доброзичливе сприйняття FEMEN у середовищі західноєвропейських феміністок.

Фройденшусс нагадує, що FEMEN - єдиний феміністський рух України, що здобув популярність на Заході. "Молодим феміністкам на батьківщині, очевидно, не доводилося озиратися на вимоги інших жіночих рухів, а західні ЗМІ більше концентрувалися на їхній наготі, тому активісткам не довелося перевіряти свої вимоги на послідовність". Однак у Німеччині, де є і своя традиція жіночих рухів, і різні діючі угруповання, і університетські кафедри гендерних досліджень, їм буде не так просто.

За словами журналістки, обурення викликало не тільки порівняння з фашизмом, а й сприйняття секс-робітниць тільки як жертв. "У Німеччині секс-послуги легалізовані вже понад десять років, і багато хто розглядає цей крок як успіх жіночого руху. Однак FEMEN дотримується думки, що жодна жінка не буде продавати свою сексуальність на ринку добровільно, а якщо вона стверджує протилежне, то вона потерпає на щось подібне до "стокгольмського синдрому", - передає Фройденшусс.

У дискусії з цього приводу FEMEN фактично не змогли навести аргументи на захист свого погляду, заявивши лише, що феміністкам слід вести спільну боротьбу, а не сваритися.

Хоч як би там було, йдеться в статті, німецькій філії FEMEN слід приймати критику вимог і методів організації, інакше "акції з оголенням і раніше будуть привертати увагу ЗМІ, але нікому вони вже не будуть цікаві".

Переклад InoPressa

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 1265 | Додав: abel | Теги: жупел фашизму, FEMEN | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]