Пт, 2024-04-26, 14:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:49
Як позичати гроші під нуль відсотків - німецький кредитний феномен
Інші останні Новини Європейського Союзу

Майже 4,6 мільярда євро приніс Німеччині продаж державних облігацій з нульовим відсотком та дворічним терміном дії. Про це повідомила у середу, 23 травня, Німецька фінансова агенція, що відповідає за врегулювання заборгованості ФРН. Попит на цінні папери був величезним і перевищив пропозицію в 1,7 рази. Тобто інвестори готові були викласти за німецькі державні облігації близько 7,74 мільярда євро. Ще 1,3 мільярда євро вдалося отримати завдяки продажу облігації строком дії до 2023 року з купоном на 0,01 відсотка, інфляційний ризик для яких перебирає на себе Німеччина.

Безпечна інвестиція

Причину шаленого попиту на німецькі цінні папери, попри нульовий відсоток, експерти вбачають у їхній бездоганній репутації. "Той, хто шукає "парковку" для своїх грошей, не обійдеться без німецьких цінних паперів, - переконаний аналітик Commerzbank Давид Шнаутц. – Вкладникам йдеться суто про збереження капіталу. З німецькими облігаціями вони можуть бути певними, що повністю отримають вкладені гроші назад".

Таку точку зору поділяє і Ричард МакГваєр з Rabobank у Лондоні. "Нині загартованим кризою інвесторам збереження капіталу важливіше, ніж дохідність", – каже він. Більше того, кредитори мають чудові шанси вигідно перепродати німецькі державні облігації на ринку. "У разі якщо боргова криза поглибиться, вкладники ще більше зацікавляться німецькими цінними паперами, - впевнений Шнаутц. - Їхні курси через підвищений попит зростуть, так що зрештою можна буде розраховувати навіть на непогану дохідність".

На початку цього року ФРН вже випускала на ринок облігації строком дії один рік з відсотковою ставкою лише трохи вище нуля, а також навіть цінні папери строком дії шість місяців з негативною дохідністю. Таким чином інвестори повинні були доплачувати Німеччині, аби придбати такі цінні папери.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1068 | Додав: adminA | Теги: Як позичати гроші під нуль відсоткі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]