Сб, 2024-04-20, 08:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:48
Янукович не дасть принижувати Україну через Тимошенко
Інші останні Політичні новини

Україна поділяє стурбованість міжнародної спільноти в ситуації з екс-прем'єром Юлією Тимошенко, заявляє Янукович, передає "Інтерфакс-Україна".

"Та стурбованість (міжнародної спільноти з питання Тимошенко - ред.), яка є, є і в нас", - сказав президент журналістам у Донецьку в понеділок.

За його словами, Україні неприємні висловлювання зарубіжних політиків з цього приводу. "Політиканство (...) - це невід'ємна складова, яка є в політиці. Я хочу сказати, що ми всі відкриті, ми відверті. Хто захоче їхати в Україну, ми раді будемо їх бачити. У кого є хоч якась причина не їхати в Україну - це їхня особиста справа. Безумовно, це нам не дуже приємно, м'яко кажучи", - заявив глава держави.

Янукович також зазначив, що Київ дослуховується до зауважень ззовні щодо цього питання. Водночас він проти приниження України.

"Дуже важливо, щоб нас не принижували", - заявив він, зазначивши, що Україна не дозволить цього робити. За словами українського президента, влада робить усе, щоб такі ситуації не повторювалися.

Янукович укотре сказав, що справа Тимошенко багатостороння, має і об'єктивну, і суб'єктивну сторони. "Безумовно, ми зобов'язані забезпечити якісне лікування", - наголосив він.

При цьому глава держави нагадав, що проблема навколо діяльності Тимошенко виникла ще в 1990-х роках, "коли грабували всю Україну, продавали газ по 80 дол, коли ціна його була в Росії 25 дол". "Після того як "Єдині енергетичні системи України" (корпорація, яку очолювала Тимошенко - ред.) пішли з українського ринку, ціна впала вдвічі відразу: від 80 до 43 дол. Саме в цей час в Україні була заборгованість із заробітної плати і доходила до п’яти місяців. Щодо пенсій: тоді підприємства були банкрутами, не мали можливості платити за енергоносії", - сказав президент.

Янукович також повідомив про підписання ним нового Кримінально-процесуального кодексу, який набуде чинності через півроку після його публікації.

"Визначено всі терміни, і цю проблему (проблему законодавства про економічні злочини - ред.) практично найближчим часом буде знято. Це дуже важливо, я впевнений в тому, що дискусія, яка триває навколо цього питання, буде корисна і Україні, і Європі. І ті претензії, які сьогодні є до України, - з одними ми погоджуємося, з іншими - ні. Але, знов-таки, також я упевнений, що ми з часом рухатимемося назустріч одне одному і ми досягатимемо мети адаптації України до європейських стандартів і в судочинстві, і в питаннях, пов'язаних з демократією", - наголосив глава держави.

Раніше повідомлялось, що Україні гарантована міжнародна ізоляція з боку Європейського Союзу, в разі якщо не буде забезпечено гарантій правового захисту засудженим представникам опозиції, заявляє президент Литви Даля Ґрібаускайте.

- Янукович упевнений у проведенні в Україні Євро-2012, незважаючи на бойкот

Віктор Янукович сподівається, що чемпіонат Європи з футболу в Україні відбудеться, незважаючи на заклики європейських політиків його бойкотувати.

"Я впевнений, що чемпіонат Європи відбудеться... Політика - політикою, а життя є життя", - сказав він журналістам у Донецьку в понеділок.

У той же час міністр закордонних справ Німеччини Ґідо Вестервелле вважає, що фінал чемпіонату Європи з футболу 2012 року в Україні є хорошим приводом для тиску на українську владу щодо дотримання прав людини. Крім того, міністр закордонних справ Бельгії Дідьє Рейндерс вважає необхідним політичний бойкот Євро-2012 в Україні.

Тим часом 6 травня прес-служба президента Польщі Коморовського повідомила, що "Вишеградська четвірка" виступає проти бойкоту Євро-2012.

- Литвин: Фінал Євро-2012 має відбутися в Україні "за будь-якої погоди"

Голова українського парламенту Володимир Литвин заявляє, що фінал чемпіонату Європи з футболу Євро-2012 має відбутися в Україні "за будь-якої погоди".

"Річ у тім, що потрібно розрізняти кілька видів бойкоту. Це, власне, неприсутність посадових осіб тих чи інших країн під час проведення футбольних матчів - це один рівень бойкоту. Є ще рівень бойкоту - це неучасть певних команд. І третій рівень бойкоту - це взагалі відмова від участі", - сказав Литвин на прес-конференції в понеділок, відповідаючи на запитання, чи не стане бойкотування Євро-2012 низкою європейських країн приводом до міжнародної ізоляції України.

"Я думаю, що перший рівень уже задекларовано про неучасть високих посадовців, і Європейського Союзу та європейських країн, під час футбольних матчів. Усе інше, я думаю, нереально, й чемпіонат відбудеться в Україні та Польщі", - вважає Литвин.

"Але те, що Євро-2012 відбудеться за будь-якої погоди, зокрема й політичної, - це очевидно. І про це свідчать заяви європейських футбольних функціонерів", - сказав Литвин.

"Ми з вами, очевидно, єдині в тому, що Євро-2012 має відбутися. Україна повинна пройти цей шлях", - сказав спікер.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1184 | Додав: admin | Теги: янукович, україна, тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]