Пт, 2024-03-29, 09:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:56
Янукович відверто розказав про особливості свого перебування при владі
Інші останні Політичні новини

Янукович розповів про особливості перебування на посаді губернатора Донеччини та на посаді глави держави, поділився своїми думками щодо ситуації з лікуванням Юлії Тимошенко, а також про "сімейне щастя". Про це він розповів в інтерв'ю "Сегодня".

"Коли я був губернатором, то знав, яку частину в структурі економіки області займає та чи інша галузь: сільське господарство, металургія, машинобудування і так далі. Ну і, природно, хто скільки дає в бюджет. А коли я прийшов до Києва, то треба було дивитися, яке місце в структурі економіки займає та чи інша область, хто з них донор, а кому потрібні дотації. Як наповнити бюджет і як його раціонально використовувати. Я колишній господарник, знаю, як функціонує економіка, і для мене період адаптації не був особливо складним. А що стосувалося політичних питань, я їх ніколи не любив", - заявив Янукович.

"Проблема мого попередника Анатолія Кінаха була в тому, що він не зміг сформувати коаліцію, і парламент не підтримував уряд, - вважає президент. - А я не уявляю собі, як можна працювати, якщо президент, уряд і парламент не діють, як один злагоджений механізм?".

"Країна не може тоді проводити ні внутрішню ефективну політику, ні на міжнародній арені. Хто захоче мати з нами справу, якщо ми підпишемо, наприклад, договір, а парламент його не ратифікує. Питання стабільності і наступності влади - теж питання величезної важливості. Коли відбувається зміна влади і немає наступності, це величезна проблема. Реформи почали, і на півдорозі їх кинули... Або наприймали якихось популістських законів, а новий уряд їх не може виконати", - продовжив Янукович.

"Людям все одно, хто там сидить нагорі, і вони не здогадуються, навіщо це Рада приймала напередодні виборів соціальні закони про пільги, виплати, пенсії. А хтось рахував тоді, скільки на це потрібно грошей? Ніхто не рахував. Приходить новий уряд і каже, що ми не можемо виконати всі ці закони, бо одного держбюджету мало, потрібно 2, 3, 4, а то і 5 бюджетів. Що робити? Скасовувати? А як їх скасовувати? Ось це реалії наші. Проблема політиків у тому, що у них не вистачало сил, мужності й поваги сказати людям правду", - вважає президент.

За його словами, не зважаючи на звинувачення в тому, що він нібито не прижився в Києві після того, як переїхав на посаду голови Кабміну (до 2004 року), він завжди говорив правду, на відміну від політиків національного рівня.

"Після виборів 2004 року мене поливали брудом всі, кому не ліньки, і однією з причин поразки в якомусь коментарі прозвучало, що Янукович не прижився в Києві, тому що він із провінції. А політики національного рівня, мовляв, зовсім по-іншому мислять. А в чому різниця насправді? А різниця в тому, що ми говорили правду, а вони навчилися людей годувати обіцянками. Від виборів до виборів придумували всілякі казки", - наголосив президент.

Він також розповів, чому не зміг одразу виконати всі свої передвиборні обіцянки, коли прийшов до влади у 2010 році. "Коли я в 2010 році прийшов до влади, то насправді я багато чого тоді не знав про реальну ситуацію в економіці і фінансах. Це все приховувалося. А побачили ми, що казна порожня, борги величезні. 15% дефіцит бюджету при виконанні всіх соцзаконів. Ми два роки працювали, щоб зменшити цю цифру. І ось в цьому році вийшли на плановий дефіцит 2,5%. Ось чому ми два роки тому не могли відразу виконати те, з чим йшли на вибори. Нереально це було. Тому й сталася серйозна затримка з вирішенням соціальних проблем, особливо для пенсіонерів", - підсумував голова держави.

Зазначимо, що Янукович розповів донецьким журналістам, як його "поливали брудом" в 2004 році, коли він "говорив правду ", ще 18 травня. Тоді він був упевнений, що народу варто цуратися політиків, які вміють красиво говорити.

Янукович не боїться бойкоту Євро і давно відправив би Тимошенко за кордон, але Закон заважає

Президент упевнений, що на Євро-2012 буде достатньо уболівальників. Про це він сказав, відповідаючи на запитання, наскільки серйозні погрози бойкотувати Євро-2012 в Україні.

За словами Януковича, у Донецьку його одразу про це запитали, як тільки зійшов із трапа літака. "Мовляв, як так, до нас не хочуть їхати. "Та з чого ви взяли, що ніхто не приїде?" - запитую у відповідь. Усі квитки давно вже продані. Ажіотаж просто неймовірний!" - сказав Янукович.

"У мене є свій резерв запрошень на матчі, для зустрічі політиків, то вже й у нього намагаються залізти!" - додав він.

"Всі розмови про бойкот Євро мають під собою тільки політичне підґрунтя. Ми знаємо причину виникнення цих розмов", - додав він.

Янукович також сказав, що давно б відправив екс-прем'єра Юлію Тимошенко на лікування за кордон, якщо б мав такі повноваження.

"Мені часто радять: так відправте ви Тимошенко за кордон, і нехай її там лікують. Якби це від мене залежало, я б давно це зробив. Але цього не дозволяє Закон. Потрібні відповідні рішення законодавства", - переконує Янукович.

"А Євро-2012 буде, будуть вболівальники! Ну, може, хтось і не приїде, висловивши таким чином своє ставлення до проблеми з Тимошенко", - сказав Янукович.

Нагадаємо, Тимошенко потерпає від болю в спині, через який вона нібито якийсь час не могла ходити. На знак протесту проти політики влади 20 квітня екс-прем'єр оголосила голодування, з якого вона тепер виходить.

Екс-прем'єр перебуває в харківській клініці. Перший візит Тимошенко до лікарні Укрзалізниці став невдалим: вона покинула палату з тієї причини, що до неї не прислали іноземного лікаря. Через деякий час до Харкова таки прибув німецький медик Лутц Хармс. Зараз його змінила Аннетт Рейссгауер - спеціаліст з фізіотерапії та реабілітації.

Захист екс-прем'єрки неодноразово звертався до української влади з проханням відправити Тимошенко лікуватися в Європу. Проте, на думку президента, ухвалення закону про дозвіл ув'язненим лікуватися за кордоном може привести до спроб корумпувати медицину.

Президент приїжджає на Донбас набиратися сил, але не має часу погратися з внуками

Президент Віктор Янукович розповів, що він відчуває зараз, коли приїжджає в рідний Донбас. "Коли приїжджаю на Донбас, мене завжди про перше, так знаєте, з підтекстом, запитують: навіщо приїхав, з якою метою, і я, не замислюючись, відповідаю, що приїжджаю сюди набратися сил", - зізнався президент.

Янукович пояснив, що йому дуже не вистачає рідного оточення та спілкування зі старими друзями через "величезний дефіцит часу". "Ось я сьогодні пообіцяв онукам, що приїду до них, так мені невістка розповіла, що вони вже поділили час, хто і скільки буде зі мною гратися. Але зустрітися у нас знову не вийшло", - бідкається президент.

Глава держави запевнив, що на першому плані в нього завжди була робота. "Я став керівником підприємства у 26 років. І в мене тоді була мета - створити колектив, підняти підприємство, організувати умови для нормальної роботи. Тому що там, куди я прийшов, все було запущено жахливо. І мені вдалося змінити ситуацію на краще", - додав Янукович.

Потім він переїхав до Донецька, і цілі стали іншими. "Мене тоді, скажімо так, дехто не розумів і критикував, мовляв, що я сім'ю в Донецьк не забираю, квартиру не одержу нормальну. Моя перша квартира в Донецьку була однокімнатною хрущовкою на 18 "квадратів". Ми там жили вчотирьох три роки. Хлопчики спали на двох'ярусному ліжку, досі це згадують. А ліжко було не дуже габаритне: не пройдеш повз, щоб їхні ноги не зачепити. Але примудрилися поставити в кімнаті ще й тренажер. До життя ставилися без особливих претензій. Працювали, виховували дітей. Я ніколи не прагнув бути губернатором і не припускав цього, кар'єристом не був. Любив багато працювати, що більше було роботи, то комфортніше я себе почував", - згадує президент.

Зазначимо, що у Віктора Януковича на посту президента немає часу насолоджуватися тим, як поліпшується його життя, і він не знає, про яке солодке життя його запитують журналісти.

Глава України не розуміє, звідки береться ненависть людей до нього, на хамство не ображається, а з погрозами розбирається охорона

Президент Віктор Янукович заявляє, що особисто читає прохання, з якими до нього звертаються люди, й іноді натрапляє на вороже ставлення й відверте хамство.

"Пишуть мені про різне і різні люди, навіть диски надсилають із записами й відео. І от коли ці записи розшифровують і приносять мені текст на папері, я кажу: ні, дайте послухати. Що там людина наговорила, яким тоном і в якій формі", - розповів Янукович.

"Іноді буває неприємно слухати, є відверте хамство, вороже ставлення, тон недозволенний, образи. Іноді й погрози. Але це життя. Від мене ніхто нічого не приховує. Це заборонено. Я читаю й знаю, що мені пишуть насправді", - розповів президент.

"Але звикнути до злості практично неможливо. І дуже часто через це буває безсоння. Думаєш і не можеш зрозуміти, звідки береться така ненависть, як на неї відповідати", - поскаржився Янукович.

"Але я вам як на духу кажу (президент перехрестився): я ні на кого не тримаю зла й молюся, щоб Господь наставив людей і відкрив їм очі. І щоб до них ніхто так не ставився й не бажав того, чого вони бажають мені. Але, звичайно, коли є відверті погрози, на них реагує служба охорони", - додав він.

Янукович також розповів, що він завжди особисто підписує всі документи, розпорядження, укази. "Ніяких факсиміле. Іноді можу телефоном сказати, щоб документ пускали в роботу, а я підпишу, коли приїду", - розповів Янукович.

Янукович має намір створити особистий благодійний фонд

Президент каже, що знає, що твориться в будь-якій області України, у нього надійні джерела інформації. "Але найкраще - це спілкування з простими людьми. У мене вже в кожній області є хороші знайомі, вони знають, коли я до них приїду, і вже чекають мене, часом прориваються на зустрічі, скажімо так", - пояснив він.

"Але я вам скажу, що зараз і характер особистих прохань змінився. Раніше просили про матеріальну допомогу в 50, 100 гривень. Зараз більше прохань допомогти з лікуванням, а мова йде про суми і в 10, і в 20, і в 30 тисяч доларів або євро. Таких прохань дуже багато", - зазначив Янукович.

"Тому я вже поставив завдання створити свій особистий благодійний фонд. Експерти працюють над цим. Я внесу туди свої кошти. У тому числі і частину заробітної плати буду туди переказувати", - обіцяє президент. Можливо, потім приєднаються і меценати.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1171 | Додав: admin | Теги: янукович, перебування при владі, тимошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]